Naše úřady mlčí, proč nespolupracují s Rusy, stěžuje si Čech v Jemenu

14.04.2015 21:14

V Jemenu jde o život, a zatímco většina států stahuje své občany ze země, která se potýká s rebely i s bombardováním ze strany Saúdů, Češi musejí stále čekat, jak se zachová česká ambasáda. V rozhovoru pro server iDnes.cz si na to rozhořčeně postěžoval muž, jenž má dvojí občanství, a protože je jedno z nich i české, rád by spolu s matkou zamířil do středu Evropy.

Naše úřady mlčí, proč nespolupracují s Rusy, stěžuje si Čech v Jemenu
Foto: Ilustrační foto pixabay.com
Popisek: Blízký východ

„Ambasáda se mi sama ani jednou neozvala. Nechápu, proč nás ještě neevakuovali, když Rusové tady každý den létají. Rusové evakuovali nejen své lidi, ale i další občany z evropských zemí,“ popisuje odjezd cizinců muž, který si nepřál zveřejnit své jméno. „V podstatě všichni už byli evakuovaní, my jsme tady poslední z cizinců. Evakuovali už i Pákistánce, možná i křováky, pokud tady jsou,“ uvedl nadneseně.

Obyvatelé v Jemenu čelí vytrvalému bombardování. Jen na město Saná prý bylo v poslední době uskutečněno asi 1 500 náletů. Musí se s nimi vyrovnat i přibližně 35 Čechů, kteří stále čekají na evakuaci. Původně měli občané naší země odcestovat na palubě maďarského letounu, ale tomu nebylo dovoleno přistát. Pokud bude možné, aby z některého z okolních států vyrazilo letadlo, jemuž bude povoleno přistát, Češi budou zachráněni.

V Jemenu zuří válka mezi šíitskými povstalci a sunnitskou koalicí arabských států v čele se Saúdskou Arábií. Povstalce podporuje Írán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…