Naši milovaní novináři to zkreslili. Prezident Zeman vysvětlil lidem, jak to ve skutečnosti bylo s "holí na Sobotku"

04.10.2017 18:17

Prezident Miloš Zeman zakončil druhý den své návštěvy Ústeckého kraje v Žatci. Na náměstí se setkal s občany, aby s nimi podiskutoval nad otázkami, jež je pálí.

Naši milovaní novináři to zkreslili. Prezident Zeman vysvětlil lidem, jak to ve skutečnosti bylo s "holí na Sobotku"
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Úvodem Zeman pohovořil o vysoké nezaměstnanosti, která Žatec trápí. „Jak je možné, když máte za humny Triangl, že je tady sedmiprocentní nezaměstnanost? V téhle republice bohužel existují lidé, kteří nechtějí pracovat. To znamená, že jsou vedeni v evidenci nezaměstnaných, ale když za nimi přijdete a řeknete jim, že tady jsou volná pracovní místa, oni řeknou, že nemají zájem,“ podotkl Zeman. Takovýmto lidem podle něj není důvod vyplácet sociální dávky.

„A když práci odmítnou, budou dostávat jen takzvané existenční minimum, které činí 2 200 korun měsíčně,“ sdělil Zeman, jenž se domnívá i to, že by mělo být obnoveno domovské právo. „Aby si obec mohla sama rozhodnout, kdo bude jejím občanem a kdo ne,“ podotkl Zeman. Starostka pak k tomu podotkla, že na „radnici“ je trvale hlášených více než 600 občanů.

„Je to podvod, abyste se vyhnuli daním, exekucím nebo třeba rozvodu,“ řekl k tomu Zeman.

První tazatel, který hlavě státu položil první otázku, zmínil Zemanův spor s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) při podání „demise“. „Neměl byste se mu omluvit za to, jak jste na něj ukazoval holí?“ zeptal se tazatel. „Neukazoval jsem holí na premiéra Sobotku. Já jsem ukazoval na ten mikrofon. A to je ten základní problém, že naši milovaní novináři to zkreslili,“ řekl Zeman s tím, že nemá důvod se omlouvat.

Další dotaz pak směřoval k rodinné politice. „Rodina, a promiňte mi tu staromódnost, je od slova roditi děti. Máme tady některé zajímavé sexuální menšiny a já jim neupírám toleranci, ale nevidím důvod, proč by měly být stavěny na stejnou úroveň jako ti, kteří vychovávají děti,“ sdělil Zeman.

Ten na setkání odmítl převzít petiční archy na podporu jeho prezidentské kandidatury. Důvodem je to, že slíbil, že nebude dělat kampaň. „Takže děkuju a předejte to někomu jinému,“ sdělil Zeman.

Své pak řekl i k prodeji vody do zahraničí. „Víte, kdo ji té francouzské firmě Veolia prodal? Obce. Protože dospěly k názoru, že si tím prodejem vydělají, prodaly ji,“ odvětil Zeman. „A nyní se zase uvažuje o zpětném prodeji. Nic proti tomu, ale je to, jako když zavíráte dveře od chlíva, ze kterého předtím utekla kráva,“ sdělil prezident. 

Zeman pohovořil také o přátelství a kamarádech. „Často také vzpomínám na svoji maminku a říkám si: Málo jsem si jí všímal, když byla naživu. Ale teď už to člověk nedožene,“ řekl prezident.

Závěrečná otázka pak patřila problematice samoživitelek. „Nejsem Pavel Bělobrádek, který na obdobnou otázku odpověděl, ať si ta žena najde muže. Já podporuji věc, která se jmenuje zálohované výživné. To znamená, že když ten muž nechce platit alimenty, tak je za něj platí stát a vymáhá je na tom neplatiči. Bohužel lituji, že ten zákon nebyl dosud přijat. Stejně tak nebyl přijat zákon o sociálním bydlení. Místo toho se parlament desítky hodin bavil o naprostých blbostech, naposledy o Čapím hnízdě. A pak není čas na projednání zákonů,“ podotkl Zeman.

Závěrem se Zeman podepsal do pamětní knihy města, následně připnul prezidentskou stuhu na prapor města a převzal dary od starostky Žatce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…