Našli jsme vyjádření Michala Horáčka k uprchlíkům

13.03.2017 13:50

K přijímání uprchlíků se na sociální síti Facebook vyjádřil kandidát na prezidenta a textař Michal Horáček. Podle svých slov není žádný vítač a je také zásadním odpůrcem kvót.

Našli jsme vyjádření Michala Horáčka k uprchlíkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař a kandidát na prezidenta v roce 2018 Michal Horáček

„Není moudré přijímat ty, které nechceme a ani oni k nám nechtějí – jak by se na takovém základě dalo něco dobrého vystavět?“ ptá se. V případě, že by se stal prezidentem a byl by zároveň vrchním velitelem ozbrojených sil, trval by na bojeschopnosti naší armády. „A ne volat, abychom na hranice posílali hasiče,“ zmínil. 

Migranti podle jeho slov mají právo žádat, my zase právo vybírat. „Nebereme skoro nikoho. Děláme to tak léta,“ poznamenal. V rámci kvót jsme podle něj zatím udělili azyl 12 lidem z Blízkého východu. „Slovy: dvanácti. Vidíte v tom velké ohrožení? Za posledních deset let u nás zažádalo o azyl přes 4000 Afghánců. Dostalo ho celkem 53 lidí, tj. pět ročně. Připadá vám, že jsou naše azylové zákony málo přísné? Jen se ptám,“ dodal.

Následně došlo i na otázku uzavření hranic. „Jak chcete ty hranice zavřít? Nepropustně? Aby Češi nemohli ven a cizinci k nám?“ zeptal se. „Nebo byste chtěla zakázat vstup do ČR jen lidem snědé pleti? Jak moc snědí by mohli být? A jen v první generaci, nebo i jejich vnuci?“ zeptal se diskutující ženy, jež s ním vedla polemiku. 

V Sýrii podle Horáčka zuří už přes pět let krutá občanská válka. „Z dvaceti milionů obyvatel přišlo o domov 11 milionů – víc než polovina. Z toho 6,3 milionu lidí našlo útočiště jinde v Sýrii, 4,8 milionu jsou v zahraničí. Nejvíc jich prchlo do okolních zemí – v maličkém Jordánsku žije 10 milionů lidí a 1,4 milionu uprchlíků. Libanon má 6 milionů původních obyvatel a 1 milion syrských uprchlíků. Turecko přijalo 2,7 milionu syrských uprchlíků. Německo 600 000,“ přišel také se statistikou. 

Dokud v Sýrii nevypukla válka, byli to podle něj normální lidé jako my. „Měli svou práci, tak jako všichni ostatní. Pokud dostanou šanci pracovat, tak pracovat budou,“ domnívá se. „Není to tak, že by všichni směřovali do Evropy, vůbec ne,“ dodal závěrem s tím, že azyl se pak v Evropě skutečně dává jen těm nejpotřebnějším. „Víte, kolik azylů jsme dali Eritrejcům v ČR?“ zeptal se. „Nula,“ zdůraznil pak s tím, že k nám nikdo nechce. „Není důvod k panice, prosím,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…