Nástupce Marvanové se těší do práce: Bude to zábava

03.06.2014 13:33

Ministryně Válková uvádí do úřadu svého nového prvního náměstka Roberta Pelikána. Ten by měl podle jejích představ navázat na práci odcházející náměstkyně Hany Marvanové. Jedno varování ale přišlo ještě před tím, než se Pelikán ujal funkce náměstka. Válková trvá na tom, že resort musí příště mluvit jedním hlasem.

Nástupce Marvanové se těší do práce: Bude to zábava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Robert Pelikán se čtvrtého června ujme funkce prvního náměstka ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO). Ministryně na tiskové konferenci prohlásila, že věří v kontinuitu práce Pelikána navazujícího na končící Hanu Marvanovou. Válková neočekává žádné zásadní změny po výměně náměstka. „Předem budeme věcná řešení diskutovat a až dospějeme ke společnému řešení, tak očekávám, že toto bude prezentováno veřejnosti,“ podotkla ministryně. Připomněla také, že jen ona nese politickou odpovědnost za přijatá řešení a to i za ta, která se ukážou jako špatná.

Pelikán dal najevo, že v tomto nevidí problém. „Těším se na tu práci, bude tam řada úkolů, které bude třeba řešit. Bude to určitě zábava,“ prohlásil budoucí náměstek. O svých prioritách ale bude hovořit až později, až se seznámí se stavem věci.  

V reakci na dotaz jednoho z novinářů odmítl, že by legislativní odbor na Ministerstvu spravedlnosti byl v troskách, jak bylo naznačeno. Uznal ale, že kvalitních legislativců není mnoho a on sám se jako vyučující na Právnické fakultě UK snaží vychovávat nové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…