Naštvaný Kajínek: Podrazák Josef Klíma mě zklamal. Může čekat mé další kroky

31.05.2017 9:07

Josef Klíma byl dlouhé roky zastáncem Jiřího Kajínka a jeho zpochybňování oficiální verze trestní kauzy, kvůli které skončil Kajínek na doživotí ve vězení. Nyní však omilostněného vraha naštval, když dal v reportáži prostor svědkovi proti němu. Bulvár chtěl oba muže usmířit a zprostředkoval jejich telefonický rozhovor. Skončilo to však fiaskem.

Naštvaný Kajínek: Podrazák Josef Klíma mě zklamal. Může čekat mé další kroky
Foto: Repro foto TV Prima
Popisek: Jiří Kajínek během rozhovoru pro TV Prima

Mnoho let byl jedním z nejviditelnějších „advokátů“ Jiřího Kajínka. Upozorňoval na nesrovnalosti v jeho případu i na podivné okolnosti jeho odsouzení. Jenže když se po milosti prezidenta republiky muž odsouzený za dvojnásobnou vraždu dostal na svobodu, novinář Josef Klíma najednou otočil a hovoří o tom, že Kajínek je nejspíš vinen.

Podle Blesku se očekávalo, že Klíma s Kajínkem se po jeho propuštění setkají a bude to velmi dojemný okamžik. Realita byla taková, že omilostněný vězeň novináři prásknul telefonem. Vše se odehrálo před zraky bulvárních novinářů, kteří telefonát zprostředkovali.

Klíma totiž jejich dotazy, zda už s Kajínkem hovořil, odbyl slovy, že na něj nemá kontakt. Následně od nich dostal telefonní číslo a v jejich přítomnosti Kajínka vytočil. Po chvilce Blesku sdělil: „Řekl mi, že kdysi si mě vážil, ale teď už ne. Prý jsem na něj udělal podraz. Už se mnou nechce nadále komunikovat a ukončil hovor.“

Anketa

Máte rádi Bohuslava Sobotku?

3%
97%
hlasovalo: 11925 lidí

Za podraz podle něj Kajínek považuje to, že Klíma dal v televizní reportáži, odvysílané ještě před jeho propuštěním, prostor k vyjádření Vojtěchu Pokošovi. Ten byl v roce 1993 jediným, kdo přežil střelbu na podnikatele Štefana Jandu (dělal mu společně s bratrem bodyguarda), za kterou byl Kajínek odsouzen.

Po jeho propuštění pak Klíma odvysílal další reportáž, ve které vystupovali další tehdejší svědkové proti Kajínkovi. Novinář se mu prý snažil vysvětlit, že musí dát prostor všem stranám, Kajínek mu však řekl, že jej zklamal. „Chtěl jsem mu dát prostor v dalším vysílání, ale on nemá zájem se setkat,“ uzavřel slavný investigativec.

Samotný Kajínek Blesku řekl, že je „hodně zklamaný z toho, co pan Klíma předvádí“. Po shlédnutí nedělní reportáže prý snad ani nechce Klímův postoj komentovat, spíše „se připravím na nějaké jiné kroky“, avizoval.

Zejména jej prý rozhořčilo svědectví jistého pana Žembery, který podle něj nemá s případem vůbec nic společného, dokonce se vůbec neměl objevit v policejním spise.

„Neexistujou žádný důkazy, neexistuje nic. Existuje jen pan Hegedüs, který někde něco řekl, ale pak to asi čtyřikrát změnil. Já už vážně nevím…,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…