Naštvaný Kalousek mluví o volbách: Půjde v nich o boj proti autokratovi Zemanovi

08.08.2013 13:46

TOP 09 se po středečním hlasování o důvěře Rusnokově vládě přiklonila k možnosti předčasných voleb. Půjde v nich podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska o to, zda se prezidentu Miloši Zemanovi podaří v České republice prosadit autokracii, píše iDnes.cz.

Naštvaný Kalousek mluví o volbách: Půjde v nich o boj proti autokratovi Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Sociální demokracii ovládl Miloš Zeman. Je tím, kdo se systém liberální parlamentní demokracie snaží změnit na autokratický. Mezi námi bude jednoznačný příkop v této otázce," říká Kalousek.

Kolaborovat nebudeme, slibuje Gazdík

Až do voleb by se také současná vláda měla zdržet vážnějších rozhodnutí. „Každá slušná vláda, která je v demisi, nedělá žádná zásadní rozhodnutí, ať už personální či z hlediska přijímání závazků. Hovoříme ovšem o vládách slušných. V tomto případě si nedělám velké iluze."

TOP 09 odmítá, že by jejich názorový obrat, pokud jde o předčasné volby, souvisel s úmyslem utvořit povolební koalici s ČSSD. „V případě, že voličům navrhneme věrohodný pravicový program, budeme věrohodní i po volbách a nebudeme 'kolaborovat', takzvaně, s levicovými stranami a s programem, se kterým nemůžeme souznít," prohlásil k tomu Petr Gazdík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…