Naštvaný Matteo Salvini: Spiknutí! Je zde VIDEO

29.08.2019 13:07

Italský ministr vnitra Matteo Salvini se pokusil vyvolat předčasné volby. Volební průzkumy naznačovaly, že by mohl předčasné volby drtivě vyhrát, takže toho chtěl využít. Jenže Hnutí 5 hvězd se rozhodlo jít jinou cestou a uzavřelo smlouvu o spolupráci s italskou sociální demokracií – Demokratickou stranou. Na předčasné volby tak nedojde. A rozzlobený Salvini natočil na toto téma video. Nahlédněte.

Naštvaný Matteo Salvini: Spiknutí! Je zde VIDEO
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Předseda krajně pravicové italské Ligy Matteo Salvini se jako dosavadní ministr vnitra v koaliční vládě s Hnutím 5 hvězd pokusil zbořit kabinet a vyvolat předčasné volby. Průzkumy voličských nálad totiž naznačují, že by tyto volby jasně vyhrál s volebním ziskem přesahujícím 30 procent hlasů.

Anketa

Myslíte, že vláda ANO + ČSSD s podporou KSČM vydrží na tomto půdorysu až do roku 2021?

90%
hlasovalo: 9539 lidí

Plán však nevyšel. Matteo Salvini již nebude ministrem vnitra, ale zrodí se jiná koalice. Za jeden provaz spolu potáhne Hnutí 5 hvězd a Demokratická strana, v podstatě italská sociální demokracie. Pokud tato koalice, kterou sám nadále bude vést nadstranický premiér Giuseppe Conte, vydrží až do řádných voleb, tak Matteo Salvini dostane šanci všechny porazit až v roce 2023.

Rozzlobený Salvini na toto téma natočil video. Pro české diváky ho titulky opatřila blogerka Monika Pilloni.

Salvini na videu uveřejněném na sociální síti Facebook pravil, že italská Liga konečně musela zastavit diktát z Bruselu, přesněji řečeno diktát z Berlína a Paříže. Proto zbořila vládu.

Lidé mu prý volali a říkali mu, že nejdřív nechápali, proč se snaží shodit vládu. Postupem času však pochopili. Pochopili prý, že Liga musela vystavit stopku údajně stagnující vládě a stagnujícímu parlamentu.

„Pochopil jsem, že existuje nařízení, které přišlo zdaleka, přišlo z Bruselu – přes Paříž a přes Berlín; a Conte není nic jiného než nová inscenace Montiho vlády,“ dozvěděl se prý Salvini od jednoho z občanů v narážce na vládu italského ekonoma Maria Montiho, který zemi vedl v letech 2011 až 2013. „(Montiho vlády) s několika technokraty a politiky, co se do včerejška hádali,“ dodal prý ještě občan.

Salvini se poté zeptal, zda by nebylo rozumnější, koherentnější  a důstojnější otázat se Italů, zda nechtějí znovu rozdat volební karty?

„My jsme připraveni,“ ujistil Italy Salvini. „Máme demokracii, a kdo vyhraje, ten vyhraje. Kdo vyhraje, ten vládne!“ dodal ještě.

Liga se prý vůbec nebojí jít do opozice, pokud by volby nevyhrála, ale má plno nápadů, jak zlepšit život Italů, pokud k tomu dostane příležitost. Salvini všechny ujistil, že do toho Liga půjde s nadšením a otevřeným srdcem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…