Naštvaný Okamura: Babiš je probruselský

25.01.2023 14:26

Andrej Babiš dnes v debatě prezidentských kandidátů prohlásil, že SPD není a nikdy nebude koaličním partnerem hnutí ANO. Navíc podle něj SPD nikdy natolik neuspěje ve volbách, aby se mohl stát její zástupce premiérem. Podle předsedy SPD Tomia Okamury tím Babiš potvrdil, že je hnutí ANO ve skutečnosti provládní a probruselské a SPD je jedinou skutečnou opozicí v Parlamentu.

Naštvaný Okamura: Babiš je probruselský
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Šéf SPD Tomio Okamura v nedělní Partii

Babiš ve středeční předvolební debatě na serveru Novinky.cz uvedl na adresu SPD, že nikdy nebude koaličním partnerem hnutí ANO a navíc nikdy neuspějí tak, aby se dostali do vlády. „Neumím si představit, že by uspěli. To je hypotetická otázka. Podle mě se to určitě nemůže stát,“ reagoval na otázku, zda by ve funkci prezidenta republiky jmenoval Okamuru premiérem.

„Není to náš koaliční partner a ani nikdy nebude,“ zpražil pak voliče hnutí SPD, kteří mohli zvažovat Babišovu podporu ve 2. kole prezidentských voleb. Babiš tak možná reaguje na výroky špiček SPD, které předsedovi hnutí ANO nevyjádřily podporu a pouze uvedly, že by voliči SPD neměli volit Petra Pavla. „Doporučení je ne Petra Pavla,“ uvedl například šéf poslaneckého klubu SPD Radim Fiala. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Babišova slova ze středeční debaty na sociálních sítích hned komentoval lídr SPD Tomio Okamura, podle něhož se ukázalo, že hnutí ANO není opravdovou opozicí. „Pro ty, kteří váhali ohledně stanoviska SPD k 2. kolu voleb. Kandidát Andrej Babiš dnes vyjádřil svůj postoj k politickému programu SPD a našim voličům… Jeho koaličním partnerem budou probruselské strany Fialovy vládní koalice. Je to přesně tak, jak jsem po celou dobu upozorňoval. SPD je jedinou skutečnou opoziční stranou v Parlamentu,“ uvedl Okamura a naznačil, že by příznivci SPD neměli podpořit ve 2. kole ani Andreje Babiše.

 

Ještě před prvním kolem prezidentských voleb dokonce Okamura Babišovi vzkázal, že by udělal nejlépe, kdyby se kandidatury vzdal a místo toho podpořil kandidáta SPD Jaroslava Baštu. „Nejlepší by bylo, kdyby Andrej Babiš skutečně odstoupil z voleb a podpořil Baštu. Babiš nemá šanci ve druhém kole. Podle všech průzkumů vychází, že ho nesnáší 70 procent voličů,“ vzkázal předseda SPD podle informací serveru Idnes.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Okamuro !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepacínek , 25.01.2023 14:49:27
Svými vyjádřeními si podělal celé volby. Do voleb si nasadil místo Blažka blekotu ač disidenta a člověka s dobrými názory. Celou dobu co tě znám jen žvaníš sice dobře, ale nic si našemu národu nepřinesl, protože jsi samo-středný egoista. Nabývám přesvědčení, že by jsi z SPD měl odejít, protože ti nakonec vyhovuje být jen v neustálé opozici a žvanit bez zodpovědnosti za svá činy !!

|  7 |  1

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…