Naštvaný živnostník: Štěch je typický komunista. Člověk je pro něj jen "zdrojem národohospodářského růstu"

19.06.2017 17:22

Předseda senátu Milan Štěch dostal další ránu za svá slova o živnostnících, u kterých podle Štěcha není jisté, jaký přínos představují pro společnost. Řezník Pavel Havlíček, jenž patří mezi hlavní kritiky Andreje Babiše (ANO), si tentokrát vzal na paškál i Milana Štěcha. Předseda senátu prý ukázal, co je zač.

Naštvaný živnostník: Štěch je typický komunista. Člověk je pro něj jen "zdrojem národohospodářského růstu"
Foto: Daniela Černá
Popisek: Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu ČR na sjezdu OS KOVO

Řezníka Pavla Havlíčka si mohou Češi, Moravané a Slezané pamatovat jako nejhlasitějšího odpůrce EET a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Teď si ovšem na seznam velmi neoblíbených politiků přidal ještě jedno jméno – předsedu senátu Milana Štěcha (ČSSD), který se v minulém týdnu velmi nepěkně vyjádřil na adresu živnostníků. Na sjezdu odborářů v Olomouci Štěch konstatoval, že u některých živnostníků není jasné, co přinášejí společnosti, a bylo by lepší, kdyby nastoupili třeba do továren, kde scházejí pracovní síly.

Předseda Asociace živnostníků Pavel Havlíček za to nenechal na Štěchovi nit suchou.

„K pochopení slov a motivací soudruha Štěcha: Milan Štěch je jedním z normalizačních kádrů KSČ sedmdesátých let a rozhodně ne jediným skrytým pod oranžovou barvou ČSSD. Normalizační komunisté se nikdy nezabývali lidskou hodnotou občana, nikdy se nezabývali člověkem jako takovým, ale vždy pro ně byl jen a pouze ‚zdrojem národohospodářského růstu‘ a Milan Štěch jen pojmenoval nahlas celou politiku ČSSD,“ udeřil Havlíček v textu, který uveřejnil server Forum24.cz.

Celé vyjádření naleznete zde.

Štěch před odboráři volal po zvýšení odvodů na sociální a zdravotní pojištění, což by některé živnostníky, kteří podle Štěcha nedávají společnosti dost, nahnalo do stavu zaměstnanců. Havlíček k tomu dodává, že odvody na sociální a zdravotní pojištění u zaměstnanců jsou v Česku nesmyslně vysoké, ale to lidé jako Štěch nechtějí vidět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…