Navalnyj: Nezapínejte TV, tam se lže. Buďte na internetu. Tady máte peníze

05.06.2017 12:12

Slavný ruský aktivista a hlavní tvář ruské opozice Aleksej Navalnyj pokračuje v boji proti vládě Vladimira Putina. Tentokráte vyzval své stoupence, aby se podobně jako on pustili prostřednictvím serveru Youtube do kritiky ruské vlády.

Navalnyj: Nezapínejte TV, tam se lže. Buďte na internetu. Tady máte peníze
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Alexej Navalnyj

Lídr ruské opozice Aleksej Navalnyj oslavil v neděli 4. června narozeniny. Na oslavu se rozhodl pozvat přes milion svých internetových fanoušků, kteří sledují jeho kanál na serveru Youtube. 

 

„Co budeme dělat? Budeme soutěžit! V čem budeme soutěžit? V první řadě si musíme odpovědět na otázku – co máme rádi? Máme rádi Youtube. Co nemáme rádi? Nemámi rádi televizi, ve které se jen lže. Chceme, aby lidé hledající pravdu nezapínali televizi, ale podívali se raději na náš kanál na Youtube,” prohlásil Navalnyj v úvodu svého nejnovějšího video příspěvku na Youtube kanále pod svým jméněm Aleksej Navalnyj. 

 

Navalnyj chce docílit toho, aby mnohem více mladých ruských aktivistů na Youtube přidávali podobná videa . Na tento účel vydělil 400 000 korun, které rozdělí mezi tři videoblogery s nejzajímavějším video obsahem. 

 

„Jsem si jistý tím, že toto video sleduje ohromný počet lidí, kteří by mohli vytvořit skvělý videoblog, říkat lidem pravdu, stát se slavnými, možná dokonce vydělat peníze. Lidé se ovšem stýdí, bojí se toho, že selžou. Myslí si, že je to hrozně složité a příliš drahé. Mám k tomu pochopení, sám jsem si tím prošel. Ve skutečnosti je ovšem celý proces velmi levný, některá videa můžete udělat téměř s nulovými náklady,” vyzývá ve videu zkušený bloger své mladé audiotorium k následování svého příkladu. 

 

Účastníci soutěže mají za úkol vytvořit vlastní kanál na Youtube, na kterém budou zveřejňovat videa alespoň dvakrát týdně. První video musí být nahráno na server do 12. června. 

 

„Vůči mně se můžete na svém kanále vyjadřovat, jak se vám zachce. Můžete mě na svém kanále podpořit, ale není to podmínkou. Hlavní podmínkou je, aby byl obsah vašich videií kritický vůči federální a regionální vládě. Alespoň 50 % obsahu vašich videií se musí týkat regionálních problémů: korupce, špatných silnic a vůbec čehokoliv, co se vám ve vaší oblasti nelíbí. Kritika musí být ovšem opřená o fakta. Nemůžete si nic vymýšlet,” zdůraznil aktivista. 

 

Navalnyj ve svém videu s úmyslem předejít všemožným spekulacím objasnil, kde vezme zmíněnou sumu 400 000 korun, kterou hodlá použít na výplatu cen. 

 

„Kde vezmu ty peníze? Na internetu, stejně jako to dělám vždycky. Ani na vteřinu nepochybuji o tom, že se najde 10 000 lidí, každý z nichž pošle 100 rublů, aby se mohl zapojit do tak zajímavé soutěže,” uvedl aktivista. 

 

Poslední příspěvek Navalného na serveru Youtube shlédlo za několik hodin od zveřenění již přes milion lidí. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…