Návrat Mečiara. Chce kandidovat v parlamentních volbách

10.11.2019 20:42

Slovenský expremiér Vladimír Mečiar se rozhodl vrátit do vysoké politiky. Koncem února chce v parlamentních volbách uspět se stranou Slovenská liga. Píše o tom server Aktuálně.cz na základě zpravodajství slovenských médií.

Návrat Mečiara. Chce kandidovat v parlamentních volbách
Foto: tugendhat.eu
Popisek: Vladimír Mečiar a Václav Klaus

Mečiar byl v sobotu v Trenčíně zvolen předsedou strany Slovenská liga. Do letoška se strana jmenovala Nový parlament. Mečiar, jemuž je 77 let, se do politiky vrací po sedmi letech. Podle jeho slov ho k tomu nutí situace v zemi. „Situace v této zemi nás nutí vrátit se,“ uvedl. 

Když kandidoval Mečiar naposledy, a to za Lidovou stranu – Hnutí za demokratické Slovensko, získala jeho partaj jen 0,93 procenta hlasů. Mečiar byl přitom v 90. letech premiérem země.

V případě, že by se volby na Slovensku konaly nyní, vyhrála by vládní strana Směr – sociální demokracie, druhá by pak skončila koalice neparlamentních stran Progresivní Slovensko (PS)/Spolu. Za nimi by pak skončila strana bývalého prezidenta Andreje Kisky Za lidi. Podle všeho posiluje i strana Štefana Harabina Vlast. Spekuluje se dokonce i o tom, že strana by se mohla spojit s Kotleba – Lidová strana Naše Slovensko. 

„Jako první veřejně projevil zájem setkat se pan Kotleba. Proto se s panem Kotlebou, o jehož straně Nejvyšší soud rozhodl, že není fašistická, setkám,“ uvedl soudce Nejvyššího soudu Harabin k tomuto „paktu“. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…