Návrh řešení podle SPD: Lidé si potřebují jít koupit boty, nebo si zajít ke kadeřníkovi

15.03.2021 21:17

„Hnutí SPD ve Sněmovně konzistentně nepodpořilo prodloužení nouzového stavu, protože se potvrzuje, že plošné zákazy nejsou cestou a lockdown není řešením,“ uvedl předseda SPD na Facebooku. Následně dodal, s jakými návrhy přichází.

Návrh řešení podle SPD: Lidé si potřebují jít koupit boty, nebo si zajít ke kadeřníkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Podle hnutí SPD je třeba zapojit občany jako partnery k řešení situace na základě osobní odpovědnosti za jejich zdraví. „Česká republika musí přestat být závislá na rozhodování a jednání orgánů Evropské unie. EU škodí,“ říká Okamura s tím, že je nutné zajistit ze všech zdrojů dostatek účinných vakcín pro rychlou vakcinaci občanů, kteří se chtějí nechat dobrovolně očkovat s důrazem na rizikové skupiny. 
 
Dobrovolnou vakcinaci by měli řešit především praktičtí lékaři. „Na to, aby se využila síť praktických lékařů, už jsme poprvé upozornili a vyzývali k tomu vládu cca. před dvěma měsíci a až nyní k tomu vláda přistupuje,“ dodává Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Následně je potřeba pro rizikové skupiny občanů poskytnout zdarma respirátory FFP2, desinfekce a vitaminy. Vytíženým nemocnicím by měly pomoci kapacity lázeňské léčby, a to včetně personálu. 
 

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí
„Okamžitě je nutné na základě zkušeností z praxe zahájit léčbu nákazy funkčními léky, které doporučují lékaři z medicínské praxe. Je nutné využít českých testů využitelných k uživatelsky dobrovolnému samotestování. A je nutné podpořit vlastní kapacity pro produkci našich ochranných a preventivních prostředků, abychom nebyli závislí na zahraničí,“ říká Okamura.
 
Při dodržení jasných preventivních opatření by podle SPD mělo být umožněno fungování maloobchodu a služeb včetně gastronomických služeb. „Lidé si potřebují jít koupit boty, nebo si zajít ke kadeřníkovi,“ říká předseda SPD. 
 
Respirátory zdarma by měly být zajištěny i pro cestující v hromadné dopravě. Ta by také měla své spoje posílit, aby docházelo k menší kumulaci občanů. 
 
„Je potřeba otevřít školy pro výuku, a to za dodržení jasných preventivních opatření s využitím možností dobrovolného samotestování. Je možné upravit rozvrhy, rozdělit žáky na skupiny, a tak podobně,“ uvedl Okamura k návratu dětí do škol. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…