Ne, já nepřijedu, odmítl Putin nabídku jet do USA

25.07.2018 10:25

Americký prezident Donald Trump pozval svého ruského kolegu Vladimira Putina do Washingtonu. Reakce Kremlu byla nejspíše vlažnější, než Bílý dům čekal. Není ten správný čas, zní z Kremlu. Dochází tedy týden po setkání obou prezidentů v Helsinkách k ochlazení vztahů? Situaci hodnotí server Business Insider.

Ne, já nepřijedu, odmítl Putin nabídku jet do USA
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Společná tisková konference Donalda Trumpa a Vladimira Putina.

Kreml v úterý vydal prohlášení, podle kterého si Vladimir Putin nemyslí, že je rozumné nyní přijímat pozvánku na případné podzimní setkání. Diplomat Jurij Ušakov reportérům sdělil, že existují jiná místa, kde se mohou oba světoví lídři v blízké budoucnosti setkat. Jako příklad uvedl summit G20, který se bude konat v listopadu v Argentině.

Anketa

Je rozhodnutí Nejvyššího soudu ohledně podvedených klientů firmy H-System správné?

16%
84%
hlasovalo: 8140 lidí

„Víte, jaká je po helsinském summitu nálada ohledně jeho výsledků,“ řekl Ušakov. „Bylo by moudřejší počkat, až se rozvířený prach usadí. Poté můžeme o všech otázkách diskutovat tak, jak se sluší a patří. Ale ne nyní,“ dodal ruský diplomat. Po návratu z Helsinek přitom Donald Trump prohlásil, že jednání o případné návštěvě Putina v USA jsou „v chodu“.

Odmítnutí přichází jen krátce poté, co Donald Trump vyjádřil přání setkat se s ruským prezidentem podruhé. „Summit s Ruskem slavil všude úspěch, snad kromě opravdových nepřátel lidu, fake news médií,“ napsal Trump minulý čtvrtek na Twitter.

„Těším se na naše druhé setkání, abychom mohli začít implementovat některé z mnoha věcí, které jsme probírali, včetně zastavení terorismu, zajištění bezpečnosti Izraele, nebo otázku jaderných zbraní,“ dodal Trump.

Donald Trump krátce po summitu zažil velmi silný PR skandál, když provedl otočku o 180 stupňů ohledně otázky údajného ruského vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016. Zatímco na summitu s Putinem popřel, že by Rusové v něčem takovém byli zapleteni, po návratu domů médiím sdělil, že chtěl říci pravý opak. Za tento výrok byl kritizován napříč politickým spektrem.

Původní zpráva ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…