Ne, my se nevzdáme! Jozef Banáš vyslal vzkaz do USA

02.05.2018 11:26

Slovenský diplomat a politik Jozef Banáš se na serveru ParlamentnéListy.sk rozepsal o tom, že Slováci se nikdy nevzdávají.

Ne, my se nevzdáme! Jozef Banáš vyslal vzkaz do USA
Foto: Jozef Hubel
Popisek: Jozef Banáš

„Po dlouhé době jsem zažil maličký okamžik našeho státního sebevědomí. Bylo to ve chvíli, kdy poslanec Fico a předseda NR SR Danko jménem koaliční rady oznámili, že se k odvolávání ruských diplomatů nepřidáme. Pánové, tleskám vám,“ vzpomněl Banáš. 

„Mám pocit, že rozhodnutí odmítnout přidat se ke konspirátorům vejde do historie. Pokud vláda dokáže odolat tlaku vlastního prezidenta, bude to okamžik, kdy si nás slušný svět a zejména slušní Američané konečně začnou vážit,“ dodal Banáš. 

„Jen jste to, páni, zle odůvodnili – prý potřebujeme Rusko. Politicky to sedí, ale morálně ne. To, co potřebujeme především, ale nejen my, je PRAVDA. Aby tedy bylo jasno – neobhajujeme Rusko, ale pravdu,“ zdůraznil dále Banáš. 

„Příznačné je, že do prvních řad bojovníků za konspiraci, protože označení Ruska jako vraha Skripala bez důkazů, je konspirace jako vyšitá, se stávají naši úžasní ‚antikonspirátoři‘. Konspirace je totiž tvrzení bez důkazů. Je to něco, co slušný člověk označí za PODVOD,“ dodal Banáš se slovy, že stupňování protiruské hysterie některými novináři a poliltiky má jasný cíl – diskreditovat Rusko před mistrovstvím světa ve fotbale, aby je potom mohli ve jméně LŽI bojkotovat. Propagační dosah MS ve fotbale je podle jeho slov mnohonásobně účinnější než olympijských her. „Mediální a politická příprava v čase míru se rovná přípravě dělostřelecké v čase války. Po ní už následuje ostrý útok hlavních sil. Kéž bych se mýlil,“ sdělil. 

„Proč jsem přesvědčený, že si nás Američané budou po tomto rozhodnutí vážit? Mám s nimi osobní zkušenost. V rozhodujícím okamžiku mě podrželi, když jsem se na podzim 2004 stal viceprezidentem Parlamentního shromáždění NATO,“ vzpomněl Banáš na tehdejší situaci, kdy zvítězil v tajné volbě.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…