Ne, to není rodina českých Romů, děkující blbcům občanům za dárky! Sdělení vládní agentury

15.12.2015 15:31

Na sociálních sítích se rozšířil nový hoax, který prezentuje romskou rodinu „děkující“ státu za pomoc, které se jim jako nepracujícím dostalo. Vládní projekt HateFree Culture však odhalil, že se jedná o fotografii z projektu, jenž je zcela mimo dané téma.

Ne, to není rodina českých Romů, děkující blbcům občanům za dárky! Sdělení vládní agentury
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Romské děti na kolotoči

Na webu HateFree Culture opět vyvrátili jeden hoax. Tentokrát se jedná o fotografii rodiny obložené jídlem. Ta ve facebookovém příspěvku „děkuje“ státu za hezké Vánoce.

„Děkujeme především české vládě a pracujícím spolu/blbcům/občanům za další štědrý rok, bohatý vánoční stůl a zbytku národa do nového roku přejeme z celého srdce ještě víc práce...“ zní údajné poděkování romské rodiny.

Skutečnost je však taková, že fotografie pochází z článku, který mapuje útratu za jídlo pro rodinu na týden v závislosti na zemi původu. Vyobrazená rodina pochází z Austrálie, jmenují se Brownovi a jejich nákup je při příjmech zhruba 55 tisíc vyjde na 8376 Kč týdně.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…