Ne, to nesouvisí s terorismem! hlásí Německo po dnešním útoku v Berlíně. Zde je VIDEO

03.06.2018 18:29

V Berlíně došlo k útoku na tamní katedrálu. Muž přímo v dómu ohrožoval návštěvníky nožem, policista jej následně postřelil. Sám policista měl být při akci zraněn. Německá média ovšem jn pár minut po útoku přispěchala s ujišťováním, že útok nemá nic společného s terorismem.

Ne, to nesouvisí s terorismem! hlásí Německo po dnešním útoku v Berlíně. Zde je VIDEO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Berlín, ilustrační foto

Kolem šestnácté hodiny byl na tísňovou linku přijat telefonát zaměstnanců berlínské katedrály, kteří upozornili na muže, který v katedrále páchal výtržnosti. Následně se vyjasnilo, že muž ohrožoval ostatní návštěvníky nožem. Obavy měli zejména proto, že v neděli se v dómu tradičně sdružuje větší množství lidí.

„Šel jsem okolo katedrály, když přijelo mnoho ozbrojených policistů a pět sanitek. Policisté katedrálu uzavřeli, ale neposkytli nám žádné detaily toho, co se uvnitř stalo,“ uvedl pro média nizozemský turista Arjan Koenders, který natočil nahrávku, na které je vidět dění před katedarálou.

 

 

Policie o celé akci na svém Twitteru zveřejnila pouze to, že v katedrále úřadoval „zběsilý muž“ a policista jej zasáhl služební zbraní do nohou. Tweet končí výzvou veřejnosti: Vyhněte se spekulacím- informace budou následovat.

Německá média v reakci na útok vehementně zdůrazňují, že se nepředpokládá, že by útok souvisel s terorismem. Nejdál zašel web listu Die Welt, který napsal, že útočník měl být „třiapadesátiletý Rakušan“.

Později policie upřesnila, že policie reagovala střelbou na výkřik uvnitř katedrály. Celkem měli být do nemocnice převezeni dva lidé, z nichž jedním byl útočník a druhým zasahující policista.

Po půl sedmé v další aktualizaci berlínská policie na svém Twitteru zveřejnila, že útočníkem byl třiapadesátiletý muž. „Znaky teroristické nebo islamistické motivace prozatím nejsou rozpoznatelné“, informovala policie.

Web německého deníku Die Welt mezitím pro pachatele zavedl označení „Der Östereicher“ (Rakušan). Web Berliner Morgenpost napsal, že „policejní mluvčí zdůraznil, že incident neměl teroristické nebo islamistické zázemí“.

Printscreen: Titulek webu Die Welt po půl sedmé


 

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …