Nebojte, Babiš pivo nezdraží, uklidňuje Šafrův komentátor. Už ze Švejka prý ví, že taková vláda by padla

04.08.2018 18:30

Komentátor Vilém Besser se rozhodl ve svém sloupku na serveru Forum24.cz uklidnit všechny, kteří se obávají zdražení piva. „Nebojte, Babiš pivo nezdraží. Už Švejk věděl, ža taková vláda by padla,“ poznamenal Besser.

Nebojte, Babiš pivo nezdraží, uklidňuje Šafrův komentátor. Už ze Švejka prý ví, že taková vláda by padla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

Besser se v komentáři zaměřuje na Jarmilu Vedralovou, která bude řídit protidrogovou politiku země. „Jarmila Vedralová si myslí, že pivo je oproti nealkoholickým nápojům moc levné a bylo by dobré, aby se to do budoucna změnilo. Jak jinak než zvýšením ceny nejoblíbenějšího nápoje českých mužů. Radost to neudělá nikomu, finančně si taky nepomůže nikdo, u koho bychom to na první dobrou čekali,“ konstatuje Besser a ptá se, proč takové prohlášení přichází před volbami.

„Už Švejk totiž v románu Jaroslava Haška predikoval, že vláda, která zdraží pivo, padne. A přestože jde jen o populární citát z oblíbené knížky, určitě se nad pravdivostí této věty Babišovi marketéři pozastavili nejednou,“ řekl Besser s tím, že často se hovoří také o tom, že zdražení piva je skutečně poslední věcí, která by vyhnala národ na náměstí.

„Zatímco demokracie je pro mnohé neuchopitelný pojem, pivo u nedělního oběda nebo na nějaké pijatice si umí zhmotnit každý,“ dodal Besser.

A zmiňuje, že by mohlo jít o jednoduchý předvolební marketingový tah. „Jarmila Vedralová, úřednice, spadající přímo pod Babiše, vypustí balónek s nápisem ‚drahé pivo‘. Chvilku se o tom bude psát, vyjádří se každý, kdo ve světě alkoholu něco znamená, hospoda se naštve. Potom ovšem opět přijde ten, komu jeho populistické lži věří stále téměř třetina národa, a zakročí. ‚Čo budu premiérom, pivo nebude stáť veľa,‘ slušelo by se slyšet z Babišových úst. A hlavně na billboardy se takové heslo moc hodí,“ zmínil Besser závěrem se slovy, že radikálního zdražení piva se skutečně nemusíme bát.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…