Nebýt mě, všechno by rozdali. Fakt nechápu, na co máme tolik ministerstev. Andrej Babiš se rozpovídal ve svých novinách

22.10.2016 7:53

Ministr financí, majitel MF Dnes a šéf hnutí ANO Andrej Babiš vystoupil v internetovém pořadu svého deníku a postěžoval si na koaliční partnery z ČSSD. On prý dělá s rozpočtem, co může, a pak přijdou sociální demokraté a tvrdí, že pomáhají lidem. Jenže kdyby nebylo odpovědného chování šéfa státní kasy, nemohli by přidávat peníze tu i onde. Z těchto sporů vidí Babiš cestu ven.

Nebýt mě, všechno by rozdali. Fakt nechápu, na co máme tolik ministerstev. Andrej Babiš se rozpovídal ve svých novinách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Andrej Babiš se znovu zlobí na ČSSD, jelikož si prý přisvojuje jeho úspěchy. Tak třeba ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) tvrdí, že díky ČSSD mají učitelé vyšší platy. Ale kdo na to našel peníze, kladl si v pořadu Rozstřel otázku šéf státní kasy Babiš. Je přesvědčen, že bylo možné přidat učitelům, seniorům a dalším skupinám obyvatelstva, protože právě on dobře hospodaří.

Jak z těchto sporů ven? „Podle něj by tyto spory vyřešilo zavedení většinového systému – vládla by jedna strana, které by to voliči ve volbách po čtyřech letech zúčtovali. Jak však dodal, iniciovat takovou ústavní změnu jeho strana neplánuje,“ píše sobotní MF Dnes.

V české demokracii by ale přece jen rád něco změnil. Kupříkladu by rád podřídil Legislativní radu vlády, kterou vede senátor Jiří Dienstbier (ČSSD), ministerstvu spravedlnosti. To řídí ministr nominovaný hnutím ANO Robert Pelikán. Vedle toho bychom se prý měli zamyslet nad tím, jestli potřebujeme tolik ministerstev a tolik pracovníků na Úřadu vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …