Nečas: ODS nemá víc korupčních kauz než ostatní strany

16.04.2012 14:51

Týdeník Respekt uveřejnil rozhovor s premiérem Petrem Nečasem. Mluvilo se mimo jiné o smyslu nevábných vlád, budoucnosti vlády s Věcmi veřejnými a sílícím vlivu oligarchů.

Nečas: ODS nemá víc korupčních kauz než ostatní strany
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Koaliční vláda se dohodla o svém pokračování. Zatím tedy nepadne

„ODS nikdy nic nezastírala a tyto problémy řeší. Ano, jsme stranou, která má dvacet osm tisíc členů a dvacetiletou historii. To znamená, že tisíce našich lidí mají svou personální historii, včetně chyb a omylů. Ale prosím, neházejte je do jednoho pytle. Pan Vondra zcela evidentně ve věcech korupce nejede. Pan Kocourek nešťastným a lidsky hloupým způsobem řešil své rodinné problémy,“ vyjádřil se k otázkám týkajícím se kauz spojených s ODS případ pana Kocourka, odposlechy Romana Janouška nebo kauza ProMoPro, premiér Petr Nečas.

Média nechávají ostatní na pokoji

Nečas popřel tvrzení, že by takových problémů bylo u ODS více než u jiných politických stran, a označil tuto domněnku za účelovou mediální konstrukci. „Způsob, jakým média nonšalantně přešla výběrová řízení na ministerstvu práce a sociálních věcí, kde byly miliardové zakázky bez výběrového řízení, kde v dodavatelském řetězci jsou firmy s anonymními akciemi, a nic se neděje,“ dodal pro Respekt Nečas a zároveň odmítl vyjmenovávat problémy sociální demokracie nebo kauzy špičkových představitelů TOP 09, které podle něj nechávají média bez povšimnutí.

Nečas: Za dobu mého působení nemůžete žádného politika z ničeho obvinit

"S ČSSD je to naprosto srovnatelné. Zapomínáte na všechny gripeny, Mostecké uhelné společnosti, privatizaci Škody Plzeň. S ODS nic takovéhoto v rozměru desetimiliardových kšeftů spojeno není,“ připomenul v rozhovoru Nečas některé z dřívějších kauz. „Za dobu mého působení nemůžete žádného politika z ničeho obvinit,“ dodal premiér závěrem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …