Nečas: Pražská Hu-Hu koalice je začátek. Topka se možná spojí s ČSSD i jinde

23.05.2013 12:45

Odvolání pražského primátora Bohuslava Svobody (ODS) označil premiér a předseda občanských demokratů Petr Nečas za špatný krok, který ukazuje tendenci TOP 09 k politikaření. Nečas míní, že změny v Praze se udály s posvěcením celorepublikového vedení TOP 09 a nelze podle něj vyloučit, že se podobné věci budou dít také na celostátní úrovni.

Nečas: Pražská Hu-Hu koalice je začátek. Topka se možná spojí s ČSSD i jinde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Není to dobrá zpráva pro Prahu, protože odvolání kvalitního, kompetentního a slušného primátora, kterým bezesporu pan Svoboda byl, je chybný krok," prohlásil Nečas. Vývoj podle něj jednoznačně ukazuje tendenci TOP 09 k "destruktivní, intrikářské politice nebo spíše politikaření".

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ČTK v reakci řekl, že předsednictvo TOP 09 se k věci vyjádřilo v úterý a jeho podpora pražské organizaci TOP 09 trvá. Dnešní krok byl podle něj rozhodnutím právě pražského vedení. "Předsednictvo vyjádřilo pražskému vedení podporu v jeho snaze, aby se v Praze začalo rozhodovat, problémy se řešily a nikoliv, aby se o tom pouze mluvilo," poznamenal Kalousek.

Nečas dnes zdůraznil, že právě proto, že vývoj v Praze se děl "s posvěcením nejvyššího stranického vedení TOP 09", nelze zřejmě vyloučit podobné tendence ani na celostátní úrovni.

Kalousek dnes už před odvoláním Svobody ČTK řekl, že spolupráci s občanskými demokraty na vládní úrovni podle něj vývoj v Praze nepoznamená. "Pokládám obě strany za demokratické," dodal. ODS se podle něj o komunálních a krajských koalicích rozhodovala autonomně nejen na svých vládních koaličních partnerech, ale "i na svém předsedovi".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…