Nečas a spol. se udrželi. Korte zazpíval a vláda jede dál

28.04.2012 5:04

Poslanci ukončili krátce před osmou večerní hodinou několikahodinovou debatu k vyslovení důvěry vládě ODS, TOP 09 a skupiny vicepremiérky Karolíny Peake (dříve VV). Kabinet důvěru podle předpokladů získal. Pro vládu bylo 105 poslanců. Proti 93.

Nečas a spol. se udrželi. Korte zazpíval a vláda jede dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna před hlasováním o důvěře vládě

Hlasovalo se po jménech podle abecedy.  Kabinet mohl dostat ve dvousetčlenné sněmovně až 105 hlasů. Vedle poslanců ODS, TOP 09 a platformy Peake jej podpořili i tři zástupci dřívější koaliční strany Věcí veřejných. Pro vládu byli také další dva nezařazení poslanci zvolení za ODS.

Otto Chaloupka (VV) uvedl, že s vládou není spokojen, ale podpoří ji. Předčasné volby by prý preferoval, kdyby "měl jistotu, že národ je schopen zvolit si do sněmovny nové poslance, kteří zde nikdy neseděli, a tedy nejsou propojeni s různými zájmovými skupinami".

Daniel Korte, poslanec TOP 09, opět ve sněmovně zazpíval slova "Pro návrh". Zopakoval tak svůj výkon při předešlém hlasování o důvěře vládě. Amerického novináře Erika Besta zaujalo, že proti vládě hlasoval Radek John a Josef Dobeš, i když určitou podporu vládě vyjadřovali. "U Dobeše může hrát roli i to, že má podporu Hradu, ale také nemusí," dodal politolog a novinář dlouhodobě žijící v Praze.



Doktor: Nejsem slepec

Bývalý poslanec ODS Michal Doktor v narážce na své výhrady k ministru průmyslu Martinu Kubovi (ODS) prohlásil, že sice může mít "tisíc a jednu výhradu" k výběrovým řízením nebo nakládání s penězi z EU na jihu Čech, ale že by musel být naprostý slepec, kdyby pro jednoho nebo dva ministry neviděl úkoly celé vlády.

Před řečnickým pultem v jednacím sále se dopoledne i odpoledne střídali hlavně zástupci opozice, kteří nešetřili kritikou kabinetu. Mezi opozičními a koaličními poslanci se také rozhořel spor o to, kdo je nebo není přeběhlík.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…