Nečas má smůlu. Na kongres své strany se nedostane

09.01.2014 17:15

Ve dnech 18. a 19. ledna se uskuteční volební kongres ODS, na kterém delegáti chtějí řešit otázku dalšího směřování své strany. Bude se volit i nové vedení. Žádný z bývalých předsedů ale nebyl pozván, informuje Týden.cz.

Nečas má smůlu. Na kongres své strany se nedostane
Foto: Radim Panenka
Popisek: Samotný výslech trval jen krátce. Nečas odmítl vypovídat

"Čtyřiadvacátý kongres je kongresem mimořádným. Jeho úkolem je především řešit další směřování ODS. Z tohoto důvodu nebudeme zvát dřívější předsedy ani hosty z jiných politických subjektů. Věříme, že tento krok nijak nenaruší naše vztahy s bývalými předsedy a že stejně jako my věří v dobrou budoucnost ODS. Právě proto volíme tento kongres jako ryze pracovní," uvedl mluvčí ODS Jiří Sochor.

Kdo bude v čele?

A bývalému předsedovi Petru Nečasovi to strana nejspíš ani neoznámila. Ve vyjádření pro Týden.cz totiž nevyloučil, že na kongres pojede. "V tuto chvíli mi na kongres ani nepřišla pozvánka, takže je to irelevantní se o tom bavit. Nechci rozvíjet, jestli hodlám, nebo nehodlám tam přijet. Konstatuji, že nemám prostě pozvánku," řekl.

Delegátům strany, jejímž je nyní řadovým členem, ale věří. „Já jsem řadový člen ODS, nejsem delegát kongresu. Rozhodne kongres ODS a já nepochybuji, že rozhodne dobře a správně,“ prohlásil. Na post předsedy strany bude kandidovat europoslanec Edvard Kožušník, exministr školství Petr Fiala a nejspíš i bývalá šéfka sněmovny Miroslava Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…