Nečas některé lidi na síti svými slovy poprvé potěšil

04.04.2012 12:50

Politické události posledních dní nenechávají chladnými ani sociální sítě. Na facebookových stránkách sbližující politické nadšence i odpůrce se tak dá dočíst početných diskuzí. Nálada je téměř všude stejná, lidé si přejí okamžitý odchod politiků, zrušení reforem a tvrdé odsouzení korupčních afér.

Nečas některé lidi na síti svými slovy poprvé potěšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Unavený premiér Petr Nečas ve sněmovně

Lidé s profily na sociální síti Facebook si společně dávají do souvislostí události posledních dní. Reagují tak na prohlášení strany Věcí veřejných o odchodu z vlády a zároveň rozhodnutí Radka Johna (VV), že je na podání demise ještě čas. Řešení politické situace diskutujícími je vesměs stejné.

Diskutuje se taky na oficiálním profilu Radka Johna, kde panuje zklamání nejen z jeho politických činů. „Už si tě vůbec nevážím jako člověka. Kam chcete nás obyčejné lidi dohnat? Promiň, ale dělá se mi špatně vůbec o tom hnusu psát,“ reagovala Marie Z.

Lidé na síti schvalují předčasné volby

Pozitivní ohlasy má reakce premiéra Petra Nečase ohledně možných červnových voleb. „Nečasi! Tvůj první výrok, kterého si všichni vážíme! Ukonči tu šaškárnu i s pantátou na Hradě a běžte rychle, než vás všechny zavřeme!,“ objevilo se na stránkách Nedůvěry vládě Petra Nečase, která má 884 fanoušků. Fanoušci píší, že je to asi jediná možnost, jak si momentálně zachránit krky.

Drtivá většina komentujících si dále přeje, aby Věci veřejné nakonec splnily hrozbu a opustily vládu. Naproti tomu se taky často objevují názory, že i pokud by nakonec volby v červnu letošního roku přece jen byly, neexistuje zde žádná volitelná strana. Podle diskutujících všechny strany, které tu byly od roku 1989, byly a do dnes jsou zkorumpované.

Dalším impulsem jednotící lidi na Facebooku je stránka Stop vládě (236 fanoušků), neboli Společná platforma odborů, občanských iniciativ a sdružení. Ta na síti burcuje a odkazuje ke společné celostátní demonstraci hlavně proti vládním reformám, která se má uskutečnit 21. dubna na Václavském náměstí.

Na facebookových stránkách Stydím se za vládu ČR a chci její demisi (11 658 fanoušků) se objevují i částečně vyhrocené názory, například vyházení úřadujících ze Strakovy akademie. Počítají totiž právě s naplánovanou demonstrací na Václavském náměstí. „Kdyby nikdo z nás, kteří se rveme za to, aby vláda zločinců vypadla, změnu k lepšímu neočekával, tak bychom o žádnou změnu neusilovali, to je snad logické že!!,“ napsal do diskuze komentující Martin M.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…