Nečas se za výrok o ekonomické debilitě omluvil Klausovi: Byl to mediální posun

09.09.2012 14:56

Premiér Petr Nečas (ODS) se v nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce přiznal, že se osobním dopisem omluvil prezidentovi Václavu Klausovi za výrok o „ekonomické debilitě“. Ten pronesl v souvislosti s vládní snahou o zvýšení DPH v půli srpna v Lidových novinách. Klaus balíček kritizoval. Podle něho je zvyšování daní v této době ekonomická sebevražda.

Nečas se za výrok o ekonomické debilitě omluvil Klausovi: Byl to mediální posun
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Premiér Petr Nečas spolu s prezidentem Václavem Klausem

„To by byl krok za hranicí politické a ekonomické hlouposti, to už je na hranici politické a ekonomické debility,“ pronesl premiér před měsícem na účet odpůrců navýšení DPH.

K této větě se šéf kabinetu vrátil u Václava Moravce a věc přiblížil. „Nechtěl jsem se dotknout pana prezidenta," zdůraznil Nečas s tím, že údajně nekritizoval odpůrce zvyšování DPH, ale případné stáhnutí vládního návrhu. „Neřekl jsem ani omylem - protože si to ani nemyslím -, že ten, kdo si myslí, že se nemá zvyšovat DPH, je na hranici debility. To byl velmi významný mediální posun,“ vysvětloval.

Obsah dopisu, který prezidentovi poslal, ale nechtěl blíže rozebírat, i když se už z něj stala veřejná věc. Podle Nečase je to stále osobní záležitost. „To, že tato informace je uvolněna, musím říct, že mě to překvapuje, lidsky mě to zasahuje,“ uvedl premiér v pořadu ČT. Na prezidenta se totiž obrátil jako občan Petr Nečas a ne jako premiér.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…