Nechceme tu žít v Africe. Za rohem v Německu se vraždí neplnoleté dívky. Andrej Babiš se na Primě rozpovídal o imigraci tak, jako ještě nikdy

02.09.2018 13:14 | Zprávy

Po prazdninové odmlce přijal do nedělní Partie televize Prima pozvání předseda vlády Andrej Babiš. Obhajoval zde své názory na řešení migrace, které zdvihly mnohé jeho odpůrce ze židle. Premiér podle svých slov velmi pozitivně ocenil výrok šéfa německé diplomacie Heiko Maase, že země EU by neměly být nuceny k přijímání uprchlíků. Nezapomněl se ani vyjádřit k situaci ve východoněmeckém Chemnitzu, který podle něj může být nebezpečnou rozbuškou v Evropě. „Chemnitz je za rohem. Je pro nás důležité, co se děje v ostatních zemích, tady nechceme žít v Africe!“ zdůraznil premiér.

Nechceme tu žít v Africe. Za rohem v Německu se vraždí neplnoleté dívky. Andrej Babiš se na Primě rozpovídal o imigraci tak, jako ještě nikdy
Foto: TV PRIMA, tan
Popisek: Partie TV PRIMA s premiérem Babišem

Celý uplynulý týden premiér cestoval a přesvědčoval o svém řešení migrace politiky v Itálii, na Maltě, v Maďarsku. Premiér si v souvislosti s tím postěžoval, že i přesto neustále dostává otázky, proč tu migraci vlastně řeší.

„Ja chci připomenout dívákům, že jsem s nimi uzavřel před volbami v říjnu 2017 smlouvu,“ zamával s dokumentem na kameru a doplnil, že akorát plní body, ve kterých se závazal, že nikdy nevpustíme na naše území ilegální migranty a nebudeme nikdy souhlasit s rozdělováním migrantů podle povinných kvót. „Tohle jsme prosadili za šest měsíců,“ dodal s tím, že i když bychom mohli být proto s výsledkem spokojení, je velmi potřebné, abychom měli v Evropě globální řešení ilegální migrace.

Ve středu se Andrej Babiš chystá do Německa, kde opět bude na téma migrace jednat se spolkovou kancléřkou Angelou Merkelovou. Nunto dodat, že se do Spolkové republiky chystá v mimořádně vyhrocené době, kdy se pozornost upíná hlavně na Chemnitz, kde v uplynulém týdnu probíhala série demonstrací kvůli zavražděnému Němci, z jehož vraždy jsou podezřelí dva muži z Iráku a Sýrie.

Premiér je přesvědčen o tom, že právě Chemnitz je nyní nebezpečnou rozbuškou v Evropě. „Samozřejmě je to tak. Evropa je rozdělena. Macron chce dokonce organizovat summit na rozdělování ilegálních migrantů, tohle není normální,“ kroutil hlavou premiér, který je toho názoru, že ilegální migraci musíme nutně zastavit. „Musíme to opravdu definitivně zastavit, není možné, že jednu loď Malta odmítne a vezme ji Španělsko. Musíme efektivně bojovat proti pašerákům“.

 

 

Právě proti nim Evropa bojuje prý absurdním způsobem. „Vždyť tam je mafie a ta jenom obchoduje s lidma. A také s ropou. Ty operace můžou být efektivní pouze tehdy, když uděláme nějakou dohodu s Lybií a budeme bojovat,“ řekl a zmínil, že Česká republika je v pomoci jinak velmi solidární, což opět názorně předvedl na dokumentu s hojně žlutě vyznačenými body, které znázorňují, kde všude už pomohla. „Poskytli jsme těmto zemím 2,1 milardy od roku 2015 a to je mimo příspěvek do Turecka, kam dáme ještě 551 milionu,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…