Nechci nikoho obviňovat, zahájil Škromach v rádiu. Následovala palba do ČSSD

18.10.2016 18:30

Končící senátor Zdeněk Škromach opouští nejvyšší patra politiky. Už teď však hlásí, že se hodlá vrátit. Třeba rovnou na Hrad. V úterní Kauze dne na Rádiu Impuls prohlásil, že nechce hledat nějaké viníky své vlastní prohry. Jenže pak spustil kanonádu do řad ČSSD.

Nechci nikoho obviňovat, zahájil Škromach v rádiu. Následovala palba do ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

„Já nechci hledat viníky kolem, ale určitě hrálo roli to, co se děje v ČSSD, na vládě a v krajích, kde vládla dvě volební období. Ale na nikoho nesvaluji vinu. Pokud jde o to vaření, tak to je projekt, do kterého nás navedl Lidový dům, který řekl: Vaření, to je ta volební kampaň. Já moc nevařím, zvládnu ještě tak párky v mikrovlnce,“ prozradil.

Problém podle končícího senátora tkví v tom, že strana přichází o voliče. Ti přecházejí buď k Babišovi, nebo k Okamurovi. „To jsou takoví zdivočelí sociální demokraté, jak říkal už Miloš Zeman,“ připomněl Škromach slova prezidenta, který takto před lety mluvil o republikánech Miroslava Sládka.  

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Následně se bránil, že mu podle jeho vlastního názoru neuškodila selfíčka ze všech možných akcí. Dnes všude vidíme různé reality show a dlouholetý politik chtěl držet krok s dobou. „Jenže vy jste si tím mladé nezískal a starší odradil,“ oponovala mu moderátorka Zuzana Bubílková, která Škromachovi vmetla do tváře, že byl se svými fotografiemi občas až směšný a pověstná fotografie z Terezína byla velmi nevhodná.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Škromach však odmítá házet flintu do žita a vzkazuje všem, že z politiky neodchází. Možná si dá chvíli pauzu, jako to před lety udělal Miloš Zeman, kterému to evidentně prospělo, neboť se po této pauze stal hlavou státu. Za takových šest let vidí Škromach své šance na zvolení prezidentem nadějně, zvlášť když se podívá, kdo všechno naznačuje, že by mohl kandidovat.

Pár slov padlo i ke slavné lánské schůzce. „Mělo to svůj účel a ten to nakonec i splnilo. Účelem bylo zbavit se v ČSSD lidí blízkých Miloši Zemanovi,“ konstatoval Škromach v závěru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …