Nechte očkovat hlavně starší učitele, žádal ředitele škol Plaga. Dopadlo to úplně jinak...

12.03.2021 9:12

Mezi učiteli a zaměstnanci škol je o očkování proti onemocnění covid-19 zájem. Přednostní očkování proti covidu využije přes 100 tisíc zaměstnanců škol, kterým je méně než pětapadesát let. A to i přesto, že ministr školství ředitelům škol vzkázal, že prioritou jsou učitelé nad pětapadesát let. K očkování se dostanou dříve než řada lidí starších a chronicky nemocných. Taková změna v očkovací strategii může navýšit celkový počet obětí, varují odborníci, píše iROZHLAS.cz.

Nechte očkovat hlavně starší učitele, žádal ředitele škol Plaga. Dopadlo to úplně jinak...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga, ministr školství, mládeže a tělovýchovy

„Dovolujeme si Vás požádat o solidaritu a odpovědnost,“ psal koncem února ministr školství Robert Plaga (za ANO) ředitelům škol a školek s tím, že očkování mají přednostně dostat učitelé ve věku 55 let a starší.

Tak se ale úplně neděje. Nově zveřejněná data o registracích učitelů a ostatních školských pracovníků na očkování ukazují, že většina přihlášených je mladších a jen necelých 37 procent z nich má 55 let nebo víc.

Celý text ZDE

Přednost v očkování tak dostalo už přes 105 tisíc lidí, kteří nejsou zdravotníci ani rizikoví senioři. „Školy bude dávat smysl otevírat teprve ve chvíli, kdy významně poklesne zátěž nemocnic a cestou ke snížení počtu pacientů je očkování seniorů – ne očkování učitelů,“ vysvětlují vědci Eva Blechová, René Levínský a Jakub Weiner ze sdružení výzkumníků v organizaci BISOP.

„Očkování učitelů je naprostým nesmyslem a ohromnou chybou v současné epidemické situaci,“ varoval už na konci února matematik Levínský. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…