Nedají si pokoj: Okamurovci znovu udeřili na Václava Havla

23.12.2018 16:56

Místopředseda SPD Radim Fiala se na svém facebookovém profilu vyjádřil k článku na serveru Ahaonline.cz, kde se dozvěděl, že památkáři na jihu Čech posuzovali návrhy obrazů do kapliček na Svatopetrské cestě. Výjev patrona sv. Václava měl na jednom obrazu obličej Václava Havla.

Nedají si pokoj: Okamurovci znovu udeřili na Václava Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

„Václav Havel byl možná vším, ale rozhodně nebyl svatý, a to po všech stránkách,“ citoval následně Fiala jednoho z jihočeských kněží, který byl podle jeho slov návrhem šokován. „Václav Havel nebyl svatý. A kult osobnosti jsme zažili za komunismu a mají ho v KLDR... Nevím, zda to je spíše smutné, nebo humorné. Co myslíte?“ vyzval k diskusi Fiala. 

  • Původní text ZDE.

K Havlovi se v minulých dnech vyjádřil také poslanec SPD Lubomír Volný. „Před sedmi lety zemřel jeden z největších vlastizrádců této země. Václav Havel.“ Tato slova napsal na svůj twitterový účet. Nyní jej vyzval ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD), aby se omluvil. Volný to však odmítá.

Petříček Volného za jeho chování nazval hulvátem. Nebyl však sám, kdo poslance okamurovců kritizoval. „Nesouhlasím se vším, co Václav Havel v politice udělal, ale šířit takovou nenávist a zlobu ohrožuje budoucnost naší země,“ uvedl Petříček na svém facebookovém profilu. Podle jeho slov jsme se po 40 letech totality vrátili do svobody právě i díky Havlovi. „Poslanec Volný by se měl omluvit. V politice si lze vážit slušnosti, ne hulvátů,“ dodal Petříček, jenž se podle svých slov za výroky Volného stydí. 

  • Původní text ZDE.

Volný se však omlouvat nehodlá. „Jméno Václava Havla se nedá pošpinit víc, než ho pošpinil on sám svým životem,“ uvedl poslanec, jenž Havla považuje za prvního českého agenta globálního veksláka Sorose a stejnou oběť alkoholismu, jako byl Boris Jelcin. „Havel sloužil nikoliv zájmům českého lidu, ale nadnárodních korporací. Své první vlastizrady se dopustil svým podílem na likvidaci českého zbrojního průmyslu, amnestií, která povraždila, znásilnila, zmrzačila, oloupila a okradla stovky, možná tisíce obětí,“ dodal Volný na Facebooku.

Do Volného se kromě Petříčka obuli například také poslanec ODS Martin Baxa nebo předseda poslanců STAN Jan Farský. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…