Nedáme důchodcům! řekla Pekarová. No, ta to schytala. Zle

31.08.2020 8:01 | Zprávy

Slova šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové v rozhovoru pro DVTV o tom, že pětitisícový příspěvek seniorům je „úplatek“, rozdmýchala silnou diskuzi. „Už je vám to, senioři, jasné? Celá opozice vámi opovrhuje. Všem ostatním by cpali vrchem spodem,“ okomentoval bývalý sociálnědemokratický poslanec Antonín Seďa. Právník Tomáš Tyl vzpomenul na to, jak politička „hladověla v kabátku za 20 tisíc, kdy celý týden statečně dokázala žít za stovku denně“ a poukázal, že zadlužit se v rámci Evropy pro Green Deal už poslankyni není tolik proti srsti.

Nedáme důchodcům! řekla Pekarová. No, ta to schytala. Zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně TOP 09 v rozhovoru s moderátorkou Emmou Smetanou konstatovala, že česká ekonomika je v koronavirových časech v takové krizi, že si nemůže dovolit navyšovat penze nad zákonem stanovenou valorizaci.

„Podotýkám, bohužel,“ zaznělo z jejích úst. „To si nemůžeme dovolit, taková je realita,“ dodala ještě. Už dnes vláda počítá pro rok 2020 se schodkem půl bilionu korun, a to ukazuje, v jak špatném stavu česká ekonomika je. „Jsme zadlužení až po uši,“ zdůraznila.

„Přiznejme si. Je to proto, že za měsíc jsou volby, je potřeba si naklonit tuto obrovskou skupinu voličů a já pevně věřím tomu, že velká část z nich to vidí, že to je jenom úplatek, který se děje teď před těmi volbami za té cynické logiky – my vám dáme peníze, vy nám dejte své hlasy. Nic jiného se tady teď neděje. Je to jen uplácení,“ vypálila politička v rozhovoru.

Tato její slova následně nadzvedla mnoho lidí. „Ehm... Ano, chápu – zadlužit se v rámci Evropy pro ‚Green deal‘ = no problem, jasňačka, vivat Gréta! Zavázat se k ručení za dluhy Řecka, Itálie, Španělska, protože tak rozhodla Angela s Macronem = ještě, že to přišlo, už jsme na to čekali, samozřejmě no problem. Poslat miliony do Běloruska na jeho ‚osvobození‘ = půjčíme klidně i přímo Sorošovi, kdyby měl málo, no problem. Financovat mise NATO v Mali nebo kdekoliv se řekne = jupííí, hurááá! Kde je problém?! Dát něco našinci = hrozné zadlužení, smrt hlady za rohem a strááášnýýý problém!“ ukázal na političky dvojí metr právník Tomáš Tyl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…