Nedělní diskuse: OVM vyrazily do Bydžova. Na Partii se lidé netěší

13.02.2011 10:22

Před tradičními nedělními diskusemi panuje nezvyklé internetové ticho. Na stránkách televize Prima nepadlo o Partii s ministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem ani slovo. Tým Otázek Václava Moravce jen stručně oznámil, že vyrazil do Bydžova.

Nedělní diskuse: OVM vyrazily do Bydžova. Na Partii se lidé netěší

"Ještě letos každého z nás čekají velké změny. Začnou platit jiná pravidla o vztazích majitelů domů a nájemníků, o dědictví a také o odškodném za újmy na zdraví a cti," píše Prima o Partii. "Nový občanský zákoník pohledem ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila a právníka a poslance za ČSSD Stanislava Křečka. V nedělní Partii s Janem Punčochářem."

Nikoho sdělení ale nejspíš neuchvátilo, diskuse mlčí. Když se do pořadu chystal minulý týden ministr dopravy Vít Bárta, lidé živě debatovali, na co by se ho moderátor měl ptát. Někdo se dokonce pochlubil, že Bártu přepne, jelikož se na něj už nemůže ani dívat. Tentokrát nic.

OVM vyrazily do Bydžova

Podobné je to i na facebookovém profilu Otázek Václava Moravce, kde se normálně rozbíhá diskuse až do stovek příspěvků. Tentokrát jich tam není ani deset. Tým pořadu se přitom rozhodl neděli zpestřit a vyrazil ze studia na Kavčích horách do Nového Bydžova na Královéhradecku.

"Hezké nedělní ráno! Část našeho štábu právě vyráží z Prahy na vysílání dnešních Otázek z Nového Bydžova," napsal štáb do profilu pořadu.

Jen aby tam neskalpovali starostu

Město se dlouhodobě potýká s extrémní kriminalitou tamější romské menšiny, o čemž bude pravděpodobně řeč i v pořadu. Moravec si pozval ministra vnitra Radka Johna a jeho stínového protějška Jeronýma Tejce, který se podle informací ParlamentníchListů.cz na pořad usilovně připravoval celý týden.

"Zeptejte se Minority, proč se chovají jako Majorita bezbřehá, děkuji Vám," navrhuje téma rozhovoru uživatel Facebooku Cuba Harem. "Multi-kulti je u konce, a to je dobře," přidává se i Adam Kemr.

Někteří uživatelé mají pocit, že Otázky v Bydžově nic nezlepší, možná právě naopak. Líbivé je totiž nebýt rasistický, ačkoli má rasismus v tomto případě prý jisté ospravedlnění. "Jen aby se to nezvrtlo ve skalpování Loudy v přímém přenosu," podotýká Drahomir Horváth.

Už jsme tu a všechno brzy začne

V deset hodin dopoledne se profil pořadu obnovil a štáb se znovu ohlásil. "Zdravíme z Nového Bydžova! Václav už je také na místě, náš režisér Marek Straka se s ním právě domlouvá na scénáři a pořadí záběrů a za chvíli se pustíme do předtáčení úvodů," oznámili.

Ohlásil se už i reportér ParlamentníchListů.cz, který je na místě a sleduje zákulisí natáčení. Jeho první autentické komentáře se týkají doslova extrémního zabezpečení, které přípravy pořadu provázejí. Na místě máme i fotografa.

Čtěte o pořadu:

Moravec zve na posezení s Johnem v Bydžově

Moravec míří mezi Romy. Do Bydžova vezme i Johna

Sledujeme pořady: Václava Moravce i Jana Punčocháře

Koláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…