„Je to boj,“ připustila Freiherrová. Snídani musí připravit za 16 korun, oběd za 28, svačinu za pět a večeři za 20 korun, a to podávají studené večeře jen o víkendu. Situace se podle ní poslední dobou dost zhoršila – tlak na cenu znamená i nákup nejlevnějších surovin, které se občas rozvaří, nebo naopak úplně nedovaří.
Jenže právě takto přísné úspory mají za následek, že jídlo bývá mnohdy chutnější. Na rozdíl od restaurací totiž nemocnice nemají na různá chuťová šidítka a musejí si vystačit se skutečnými základními ingrediencemi.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: nem