Nedostavěná D8 zabila 52 lidí. Podle ekologů jde o účelová data

16.04.2012 21:26

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vydalo prohlášení, že na objížďkách, které jsou v úseku nedostavěné části dálnice D8 zemřelo za posledních pět let 52 osob, u více než 300 dalších pak došlo ke zranění.

Nedostavěná D8 zabila 52 lidí. Podle ekologů jde o účelová data
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

K těmto datům dospěla policie a ŘSD, kterému čísla posloužila zároveň jako argument pro to, aby bylo co nejdříve vybudováno zbývajících 13,7 kilometru dálnice. Stavbu totiž již pět let protahují spory ekologických aktivistů a úředníků.

Dálnice D8 je ve výstavbě od roku 1984 a stále chybí několik kilometrů přes České středohoří. Nedostavěný úsek je obsluhován dvěma objízdnými trasami o celkové délce 60 kilometrů, které vedou přes Ústí nad Labem a okolo Teplic.

Ekologové: jde o účelovou statistiku

Podle ekologů ze sdružení Děti Země zveřejněná čísla nemají žádnou výpovědní hodnotu a jde pouze o účelovou statistiku, jak prosadit dokončení stavby. Podobná data by podle nich přinesly i výpočty z jiných problémových míst v České republice.

Myslím, že tahle čísla nic nevypovídají o dálnici, jen o tom, že lidé jezdí proti předpisům. Navíc nevím, proč se vydává tisková zpráva právě k D8, podobných míst je v celém Česku spousta,“ uvedl pro ČTK Miroslav Patrik, člen sdružení Děti Země, který se aktivně zasazuje o blokování dostavby dálnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…