Nejde nám o euro, ani o předčasné volby, zdůrazňuje poslanec TOP 09

03.02.2013 16:58

Poslanec TOP 09 Martin Gregora zdůrazňuje, že jeho straně v žádném případě nejde o vyvolání předčasných voleb. Jde o jistou pojistku pro Česko do budoucna, kdyby se jakákoli vláda chtěla příliš zadlužovat. V této pojistce nehraje sebemenší roli skutečnost, že se v Česku zatím neplatí eurem.

Nejde nám o euro, ani o předčasné volby, zdůrazňuje poslanec TOP 09
Foto: top09.cz
Popisek: Martin Gregora

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz, vystupující pod jménem Matouš, chtěl od poslance Martina Gregory (TOP 09) slyšet, proč jeho strana trvá na přijetí smlouvy o fiskálním paktu EU v Česku. Proč chtějí její poslanci přidat kontrolu českého státního rozpočtu do Bruselu? Podle Gregory má jít o jakousi pojistku pro případ, že by v budoucnu levice dosáhla takové převahy v Parlamentu ČR, že by mohla zrušit i právě chystanou finanční ústavu.

"Připojení k Fiscal Compactu je krokem k zajištění budoucnosti ve smyslu přijímání odpovědných rozpočtů. Je také určitou pojistkou pro případ, že by v příštím volebním období došlo ke zrušení ústavního zákona o rozpočtové odpovědnosti, který se na nejbližší schůzi bude projednávat v Poslanecké sněmovně. Přijetí či nepřijetí eura s připojením k Fiscal Compactu nijak nesouvisí. TOP 09 nemá v žádném případě zájem na vyvolání předčasných voleb.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …