Nejde to, jsem nemocný. Janoušek si kvůli zdraví podal žádost o odklad nástupu do vězení

14.11.2014 11:31

Podnikatel a lobbista Roman Janoušek, který byl pravomocně odsouzen na čtyři a půl roku vězení za úmyslné najetí autem do ženy, podle informací České televize požádal o odklad nástupu do vězení ze zdravotních důvodů. Soud o žádosti rozhodne v nejbližších dnech.

Nejde to, jsem nemocný. Janoušek si kvůli zdraví podal žádost o odklad nástupu do vězení
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Podle informací z médií by měl Roman Janoušek nastoupit výkon trestu už 18. prosince. O tom, že pravděpodobně o odklad požádá, psaly už Lidové noviny, když zjistily, že má v ruce lékařskou zprávu, která jej může před vězením ochránit.

Pravomocně odsouzený lobbista ji získal od bývalého senátora a lékaře Vladimíra Drymla. Podle nálezu lékařů by měl totiž Janoušek před nástupem do vězení podstoupit operační zákrok a vyléčit se.

„Být soudcem, který o nástupu Romana Janouška do vězení bude rozhodovat, nevzal bych si na triko, že ho tam poženu nemocného. Jeho stav je vážný, prakticky jakýkoliv úder do hlavy může způsobit rozsáhlé krvácení,“ řekl Dryml, který je ředitelem nemocnice ve Vrchlabí. Dryml odmítl spekulace, že by v případě této lékařské zprávy mohlo jít o účelový posudek. Janouška prý vyšetřovali jako každého jiného pacienta.

reklama

autor: dkr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…