Nejsem jako Šlouf, rozčílil se Kalousek. A promluvil o antikampani proti němu

20.01.2013 23:00

Ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) lidé v posledních letech vyčítají prakticky úplně všechno. Možná se brzy objeví i informace, že způsobil povodeň nebo přijde hrůzný objev, že znásilnil nezletilého jezevčíka. Na takové zprávy je prý ministr financí zvyklý. Zdůrazňuje ale, že o Hrad bojuje Karel Schwarzenberg (TOP 09), nikoliv on - Kalousek a klade si v této souvislosti otázku, kdo platí antikampaň zaměřenou proti němu.

Nejsem jako Šlouf, rozčílil se Kalousek. A promluvil o antikampani proti němu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Druhé kolo prezidentských voleb je stále blíž a příznivci obou kandidátů - Miloše Zemana (SPOZ) a Karla Schwarzenberga (TOP 09) - si vzájemně připomínají hříchy a spolupracovníky obou mužů. Zemanovi příznivci na sociální síti mimo jiné volají "Nechci na Hradě Kalouska". V Česku se dokonce objevily billboardy, které hlásají, že lidé mají volit Zemana, pokud nestojí o Kalouska na Hradě. Ministra financí z řad TOP 09 také velmi často srovnávají s někdejším poradcem Zemana Miroslavem Šloufem, když na něj přijde řeč. A to se Kalouskovi nelíbí. "Neházejte mě do jednoho pytle se Šloufem," zdůrazňuje v rozhovoru pro server Týden.cz.

Tohle je urážlivé

"Počkejte, tahle otázka mě opravdu uráží! Já jsem demokraticky zvolený poslanec, prezidentem jmenovaný ministr financí a sjezdem TOP 09 zvolený první místopředseda strany, jejímž předsedou je Karel Schwarzenberg. Napadlo by vás říct, že jako má Zeman svého Šloufa, tak má Nečas svého Martina Kubu, nebo že Bohuslav Sobotka má svého Michala Haška? Tohle, tohle, tohle... je mimořádně urážlivé! Touhle otázkou jste mě hodil do jednoho pytle s nějakým lobbistou," rozčílil se ministr financí.

Druhý muž TOP 09 už je zvyklý na to, že mu lidé vyčítají ledacos a není vyloučeno, že se před druhým kolem prezidentské volby v médiích objeví nějaká šokující informace. Třeba, že znásilnil nezletilého jezevčíka. To se stát může, ale na Hrad kandiduje Karel Schwarzenberg, ne Kalousek. Navíc je podle ministra financí nesmyslné věřit tomu, že by se kníže nechal kýmkoli zmanipulovat ve svých rozhodnutích. Má svou hlavu.

A dodává k tomu jednu podstatnou věc. Miroslav Kalousek, na kterého v antikampani útočí lidé kolem Miloše Zemana, na Hradě nikdy nebude, toho se prý nikdo nemusí bát. Důležitější je, z jakých peněz je tato nesmyslná antikampaň placena. Inteligentní občané jí sice neuvěří, ale lidé, kteří tuto kampaň platí, by nakonec na Hradě skončit mohli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …