Nejvíce lidí věří Pospíšilovi, ministr školství propadl

29.02.2012 18:59

Největší důvěře obyvatel se těší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, naopak na druhém konci žebříčku skončil ministr školství Josef Dobeš. Vládní kabinet se tradičně nemůže chlubit velkou důvěryhodností, věří mu pouze pětina Čechů, vyplývá z průzkumu agentury SANEP.

Nejvíce lidí věří Pospíšilovi, ministr školství propadl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Jiřího Pospíšila považují lidé za nejdůvěryhodnějšího ministra stejně jako v listopadu. Věří mu třetina veřejnosti. Hned za ním skončil ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a ministr vnitra Jan Kubice. Premiér Petr Nečas by s podporou 26 procent veřejnosti získal bramborovou medaili a první pětici uzavřel ministr zdravotnictví Leoš Heger.

Nejhůře v průzkumu dopadl ministr školství Josef Dobeš, do kterého vkládá důvěru pouze 11 procent dotázaných. Na jeho hodnocení se podepsaly především spory s akademickou obcí, vysokoškolskými studenty, problémy s čerpáním evropských dotací a kritika ze strany médiích. O pouhá tři procenta ho předběhla novopečená ministryně kultury Alena Hanáková a ministr obrany Alexandr Vondra.

Celý průzkum ZDE

Výsledky únorového průzkumu se od listopadového příliš nelišily. Na šestém místě se vyměnil ministr financí Miroslav Kalousek s ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Polepšil si také ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský, který se z předposledního místa vyšplhal na dvanácté místo. Pořadím také zamíchali noví ministři. Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba se umístil jedenáctý a Alena Hanáková předposlední. Přestože Pospíšil drží prvenství, věří mu o 2 procenta méně lidí, což může být způsobeno propukající krizí v justici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…