Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí 2013 se stala Fio banka

30.01.2014 13:45

Nejvstřícnější bankou za čtvrté čtvrtletí roku 2013 se stala Fio banka. Tato banka získala nejvyšší hodnocení 75,68 procent. Fio banka tak obsadila první místo v roce 2013 poprvé. Za vedoucí Fio bankou se umístila Air Bank, která si oproti předchozímu čtvrtletí trochu pohoršila a z prvního místa se posunula na místo druhé. Air Bank přitom získala 74,1 procenta, tedy více než minule. Třetí nejlepší hodnocení zaznamenala Equa bank s 70,37 procenty.

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí 2013 se stala Fio banka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Banky si v celkovém průměru oproti prvnímu čtvrtletí polepšily. Za povšimnutí stojí, že ačkoliv si Air Bank proti předchozímu čtvrtletí polepšila o 1,35 procentního bodu, nestačilo jí to na první místo. Nárůst Fio banky byl totiž v závěru roku výraznější.

 

Výsledky za III. Q 2013

Výsledky za IV. Q 2013

Fio banka

71,57 (2)

75,68 (1)

Air Bank

72,75 (1)

74,1 (2)

Equa bank

69,56 (4)

70,37 (3)

Fio banka na konci roku finišovala

Fio banka skončila v prvním, druhém i třetím čtvrtletí na druhém místě. Teprve ve čtvrtém čtvrtletí banka dosáhla na místo první a předstihla tak svého největšího konkurenta Air Bank.

Fio banka byla na konci roku tradičně aktivní. Nárůst jejího hodnocení a tedy finiš na konci roku je způsoben mimo jiné silnou, pozitivní aktivitou banky. Banka tak přinesla svým klientům možnost dobíjet kredit přes internetbanking, spustila nový mobilní web pro uživatele tabletů, chytrých telefonů apod. a byla aktivní i na poli hypoték, kde slevovými akcemi až do konce roku nabídla velmi nízkou úrokovou sazbu 2,79 procenta. Dalšími vstřícnými kroky byla také možnost založení účtu prostřednictvím kurýra či číslo účtu na přání. Podstatně této bance také roste počet klientů, když na konci roku dosáhl jejich počet 300 tisíc.

Velmi pozitivní hodnocení si banka vysloužila například od porotce Dalibora Z. Chvátala, šéfredaktora finančního serveru Měšec.cz. „Fio banka se na novinkách vyřádila. Nový mobilní web, mobilní aplikace pro obchodování pro Windows Mobile, otevření účtu pomocí kurýra, dobíjení kreditu do mobilů, číslo účtu na přání. WOW. Jistě, u konkurence jsou některé tyto novinky dávno samozřejmostí, ale Fio ukázala, že jí klienti nejsou ukradení a bude na vztazích dál pracovat."

Air Bank na druhém místě

Air Bank klesla po dvou čtvrtletních vítězstvích na druhé místo. Přesto lze pro tuto banku hodnotit uplynulý rok jako velmi úspěšný, a to nejen z pohledu našeho hodnocení.

Banka dosáhla ke konci roku počtu klientů ve výši 200 tisíc. Současně také spustila úpravu internetového bankovnictví na základě podnětů a připomínek svých klientů, kteří mohou na úpravách aktivně spolupracovat. Banka také mohla pozitivně zhodnotit provoz svého nového produktu výběru hotovosti na terminálech Sazky.

Equa bank na konci roku zabojovala

Equa bank se podařilo na konci roku vybojovat třetí místo, což je pro tuto banku velkým úspěchem. V závěru roku se banka pochlubila úspěchem v porovnání běžných účtů, kde banka se svým účtem dosáhla na nejlepší hodnocení. Její běžný účet tak byl jak analýzou Fee monitor, tak srovnáním serveru poplatkozrout.cz a finparada.cz vyhodnocen jako nejvýhodnější běžný účet na tuzemském trhu.

Porotce a vedoucí redaktor Deniku.cz Jan Klička banku hodnotí takto: „Banka se ke konci roku snažila ulovit nové zákazníky na akční nabídky hypoték. Celkovému image určitě prospělo, že banka uspěla v testování výhodnosti běžných účtů. Celkově je rok 2013 pro banku velmi úspěšný a nezbývá, než se těšit na novinky roku 2014.“

Na čtvrtém a pátém místě jsou Česká spořitelna a UniCredit bank

Velkým překvapením je umístění České spořitelny na čtvrtém místě. Banka obdržela 68,18 procentních bodů. K úspěchu České spořitelně pomohla její výrazná aktivita v závěru roku a pozitivní hodnocení poroty, která Českou spořitelnu ocenila nejlépe ze všech hodnocených bank.

V podstatě stejné hodnocení jako Česká spořitelna dosáhla i UniCredit Bank. Rozdíl mezi těmito bankami byl skutečně minimální, když UniCredit Bank dosáhla hodnocení 68,03 procentního bodu.

OHODNOŤTE ČESKÉ BANKY NA SERVERU WWW.VSTRICNABANKA.CZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…