Nekompromisní Neff: Hřib, Kolář a Novotný? Vašnostové utržení ze řetězu. A Respekt...

06.06.2020 13:08

Kauza agenta s nebezpečným jedem ricinem dospěla do finále. Premiér Andrej Babiš oznámil, že jde o smyšlenou historku, kterou vypustil jeden z pracovníků ruské ambasády kvůli sporům uvnitř zastupitelského úřadu. A spisovatel Ondřej Neff k tomu napsal pár slov. Vynadal Ondřeji Kundrovi z Respektu.

Nekompromisní Neff: Hřib, Kolář a Novotný?  Vašnostové utržení ze řetězu. A Respekt...
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Neff dal v textu uveřejněném na serveru Neviditelný pes jasně najevo, že se nechce příliš vyjadřovat ke sporům na ruské ambasádě, protože k tomu nemá dostatek informací. Ale k české stránce celé věci pár slov napsal.

Je tu ale smyšlená informace o útoku proti českým politikům. Tak je nazývá Babiš, oni to jsou spíš městští vašnostové puštění ze řetězu, ale budiž, tedy politici. Smyšlená zpráva je vyděsila a policie jim přidělila ochranku, což je zbytečné vytížení bezpečnostních složek. Do jaké míry byly vytíženy, by nám mohl pan Hřib vyprávět, až sejde z hor, kam se uchýlil v obavách o svůj život. To vše je sice divné a legrační, nicméně pořád ještě v mezích pochopení,“ poznamenal spisovatel.

Zarazilo ho ale Babišovo prohlášení, že kauza pošramotila českio-ruské vztahy, Neff to vidí trochu jinak. Diplomaté a pracovníci tajných služeb mají v popisu práce držet řadu věcí v tajnosti, aby nebyly poškozeny vztahy různých zemí. Pokud někdo česko-ruské vztahy poškodil, je to podle Neffa novinář Ondřej Kundra z Respektu, který vynesl na světlo informace, jež vyneseny být neměly.

„Na paškál by se tedy měl vzít zmíněný novinář a zmíněný list za to, že zveřejnili neověřenou informaci: kdyby ji otiskl Blesk nebo Aha nebo jakýkoli list tohoto typu, mávlo by se rukou. Nicméně Respekt se těší ze svého inzerovaného respektu, a tudíž se jeho informace přetřásala a rozmazávala tak dlouho, až z toho komplikace a poškození vyplynuly,“ napsal Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…