Nekončící výprask Bohuslavu Sobotkovi. Bulvár si obvolal politiky

26.01.2014 12:27

Bulvární deník Blesk se dál věnuje aféře premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) spojené s jeho trvalým bydlištěm. Nechává si vyplácet peníze za údajné dojíždění z jižní Moravy, přestože již delší čas žije v Praze. ČSSD skandál svého předsedy nekomentuje, politici z ostatní stran označují Sobotkovo počínání za nemorální. Okamura příštího premiéra označuje dokonce za mistra v dojení státu.

Nekončící výprask Bohuslavu Sobotkovi. Bulvár si obvolal politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Je to absolutní ostuda, když premiér zneužívá veřejné peníze, ale jak víme, pan Sobotka je mistr dojení státu a funkcí - například od roku 2002 dokázal během šesti let zázračně "naspořit" 5 milionů korun na svůj byt v Praze, aniž by měl jiný příjem než ten z poslaneckých a vládních funkcí. Sobotka by měl zneužité nebo neoprávněně inkasované peníze okamžitě vrátit, výmluvy jsou směšné. Za zneužívání veřejných peněz musí každý politik vyvodit jasnou osobní odpovědnost," říká na adresu designovaného premiéra v anketě Blesku předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura.

Za nepřijatelné označuje Sobotkovo počínání také místopředseda sněmovny Petr Gazdík (STAN). Ten také připomíná, že se Sobotka s možným zneužíváním náhrad nepotýká poprvé. Někdejší místopředseda ODS Jiří Pospíšil označuje premiérovo počínání za nemorální. Miloslava Vostrá z KSČM prohlašuje, že jednání předsedy ČSSD není fér vůči voličům této strany. Politici ČSSD prý na dotaz deníku neodpovídali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…