Některé ministry můžu odmítnout, varoval prý Zeman Sobotku. Ale nejmenoval

05.12.2013 16:32

Prezident Miloš Zeman možná odmítne některé kandidáty, které mu Bohuslav Sobotka navrhne do vlády. Tuto možnost sám připustil, odmítl však uvést, zda se bude jednat konkrétně o Lubomíra Zaorálka. Zároveň ujistil, že kancléř Mynář požádá o bezpečnostní prověrku, a pokud ji nedostane, tak skončí.

Některé ministry můžu odmítnout, varoval prý Zeman Sobotku. Ale nejmenoval
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Zeman při odchodu z auly

Prezident Miloš Zeman nevyloučil, že odmítne některé kandidáty, které mu do vlády navrhne předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Prezident zastává názor, že mu Ústava dává takovou možnost. Zeman však ujistil, že v takovém případě by Sobotkovi vysvětlil důvody svého rozhodnutí.

Prezident ale odmítl komentovat, zda má na mysli konkrétně jméno Lubomíra Zaorálka. Místopředseda ČSSD je dlouholetým stranickým expertem na zahraniční politiku a tento resort by ve vládě měl připadnout právě ČSSD. Zeman má však se Zaorálkem dlouhodobé neshody, už z doby, kdy sám sociální demokracii předsedal.

Prezident zároveň oznámil, že jeho kancléř Vratislav Mynář v příštím týdnu požádá o prověrku na nejvyšší bezpečnostní stupeň. Pokud ji nedostane, na Hradě v pozici kancléře skončí, jak ujistil Zeman. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…