Nelžete, Vojtěchu. Covid očkováním nestopnete. Lékař už má dost

27.10.2021 7:21

Lékař ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Šimon Reich se důrazně vymezil proti šéfovi resortu zdravotnictví Adamu Vojtěchovi, který dnes prohlásil, že „tu máme epidemii neočkovaných“. Upozornil, co ukazují data, podle nichž se rozhodně nedá svádět zhoršující se epidemická situace na neočkované. „Přestaňte lhát! Očkováním nákazu nezastavíte,“ vzkazuje ministrovi chirurg.

Nelžete, Vojtěchu. Covid očkováním nestopnete. Lékař už má dost
Foto: Repro Facebook
Popisek: Lékař a člen TOP09, Šimon Reich

„Epidemie se stala epidemií neočkovaných,“ uvedl ministr na úvod úterní tiskové konference. Naopak poděkoval těm, kteří očkování proti covidu-19 již podstoupili, zájem o vakcinaci se v posledních dnech zvyšuje, některé ženou obavy, jiné omezení testů zdarma.

Chirurg Reich se rozhodl veřejně vstoupit do diskuse a připomenout, jak si věci na základě dat reálně stojí. Ukazovat prstem na neočkované podle jeho vyjádření není namístě. „Pokud je to epidemie neočkovaných, tak lidem sdělte svou interpretaci dat ze Singapuru, Izraele nebo Spojeného království. Proočkováno mají vydatně, a nákaza se tam přesto šíří,“ upozornil ve svém facebookovém komentáři.

„Očkováním nákazu nezastavíte. Můžete jím ale zvýšit šance rizikovým. A těch jste nezvládli motivovat k očkování přinejmenším několik set tisíc,“ dodal s tím, že pokud by vedli očkovací kampaň racionálně a pravdivě, mohli by je mít už dávno naočkované.

A připojil jeden jasný vzkaz pro Vojtěcha: „Přestaňte, Adame Vojtěchu, lhát, rozdělovat společnost, diskriminovat, segregovat, přikazovat, zakazovat, vyhrožovat, devastovat dětem budoucnost a likvidovat střední třídu!

Máte sloužit lidem a sloužíte estébákovi a jeho laboratořím, které rýžují na testech. Máte lidem pomáhat, a vy jim škodíte. Buďte té lásky a odleťte si do té své trafiky ve Finsku,“ uzavřel Reich.

Nicméně ministr Vojtěch dnes argumentoval tím, že většina těch, kteří jsou hospitalizovaní, jsou rovněž neočkovaní. „Kdybychom zvýšili počty očkovaných, tak bychom mohli v zásadě hned zrušit opatření a šli bychom dělat nějakou práci, která by nás bavila mnohem více,“ uvedl Vojtěch.


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…