Nemám strach z trestních oznámení od Liche, tvrdí Vodrážka

16.08.2012 21:11

David Vodrážka z ODS se prý neobává žádných trestných oznámení ze strany primátora Bohuslava Svobody či odvolaného šéfa pražského dopravního podniku Vladimíra Liche. Toho prý dozorčí rada odvolala na základě dlouhodobé nespokojenosti.

Nemám strach z trestních oznámení od Liche, tvrdí Vodrážka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak metra projíždějící stanicí

„Odvolání pana Liche z funkce člena představenstva Dopravního podniku nebylo impulzivním jednáním, bylo to vyvrcholením dlouhodobé nespokojenosti Dozorčí rady s činností nového managementu,“ píše ve své tiskové zprávě David Vodrážka.

Právě on je členem dozorčí rady a zároveň politikem ODS. Přitom právě za ODS byl zvolen primátorem Bohuslav Svoboda. Ten ještě ve středu tvrdil, že odvolání Vladimíra Liche nechápe. Dlouhodobou nespokojeností to prý být nemůže, neboť si na Liche zatím nikdo nestěžoval.

„Za klíčové problematické okruhy osobně považuji miliónové poradenské zakázky bez jakýchkoliv výběrových řízení a bez dodržení interního procesu schvalování, smlouvy uzavírané v rozporu s vůlí hlavního města Prahy (např. peníze pro investora Copa Centrum Národní), personální politika, kdy na klíčové posty nastupují lidé bez výběrového řízení a hlavně s velmi spornou osobní minulostí, která vyvolává otázku jejich profesionální kompetence (viz. nový finanční ředitel s historií bankrotu),“ vyjmenovává Vodrážka.

Předseda dozorčí rady Jiří Nouza ve středu tvrdil, že důvodem pro odvolání byla především sporná smlouva na pojištění majetku DPP.

V tom mu dává za pravdu i Vodrážka. „Na dotaz, jak se bude pojišťovat majetek Dopravního podniku od ledna 2013 v případě, že se nestihne výběrové řízení, pan generální ředitel do zápisu z jednání Dozorčí rady výslovně prohlásil, že buď nebude od ledna majetek pojišťovat, nebo bude postupovat v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách. Tím na zápis a před dvanácti svědky přiznal, že je ochoten porušovat zákon,“ dodal. Přitom Lich tvrdí, že zákon by se nijak neporušil.

Lich vidí za svým odvoláním spíše útok na primátora Svobodu.  „Bylo vidět, že tápali a hledali důvod, který by podpořil to odvolání,“ vyprávěl v ČT o jednání s radou. To ale Vodrážka odmítá spolu s tím, že trestních oznámení se nebojí.

„Kategoricky odmítám, že mám strach z trestních oznámení podaných primátorem a panem Lichem. Naopak je vítám a byl jsem to já, kdo během dnešního jednání navrhnul provedení komplexního forenzního auditu. … Jsem přesvědčen, že občané hlavního města Prahy mají právo znát pravdu (bez ohledu na to, jaká je a koho postihuje) o veškerých zakázkách v Dopravním podniku,“ uzavírá Vodrážka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…