Nemáme se za co stydět. Šéfka divadla, kde se prý chystala "provokace" vůči první dámě, vrací ránu Hradu

05.11.2016 9:21

Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák (ČSSD) v pátek nařkl Českou televizi z přípravy provokace vůči manželce prezidenta Miloše Zemana kvůli její plánované návštěvě Divadla Petra Bezruče. Ke kritice se přidal také prezident. Divadlo se ale proti obvinění ohradilo. Informoval o tom web Českého rozhlasu.

Nemáme se za co stydět. Šéfka divadla, kde se prý chystala "provokace" vůči první dámě, vrací ránu Hradu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Ivana Zemanová v chrámu Jing’an Temple v Šanghaji

„Přišlo by nám pokrytecké vyřizovat si jakékoliv své názory skrze rodinného příslušníka – v ten moment našeho diváka. Přišlo nám ale stejně pokrytecké sundávat tibetskou vlaku, která na divadle visí už více než 14 dní, a před bezpečnostní jednotkou paní prezidentové ukrývat otevřený dopis, který jsme panu prezidentovi napsali,“ citoval server uměleckou šéfku divadla Janku Ryšánek Schmiedtovou.

  • Celý text je ZDE

Ta zároveň upozornila, že vlajka i otevřený dopis byly veřejně vystaveny v divadle i na facebookovém profilu už v době, kdy tým paní Zemanové přijel návštěvu první dámy připravit.

„Nic jsme neskrývali, v žádném případě jsme nechtěli provokovat v rámci divadelního představení, ale také nic předstírat – jen jsme chtěli odehrát reprízu Spalovače mrtvol, což se také stalo,“ popsala Schmiedtová. Divadlo v prohlášení dál uvedlo, že Česká televize byla na reprízu ohlášena několik týdnů dopředu a natáčela reportáž o představení, nikoliv o první dámě.

„Žádná provokace se neplánovala, to je jedna velká konspirační teorie, a kdyby to nebylo tak smutné, je to vlastně úsměvné. Skutečně se nemáme, jak nás nabádal pan prezident, za co stydět,“ dodala umělecká šéfka divadla.

Server připomíná, že s obviněním, že televize v Divadle Petra Bezruče chystala provokaci na Ivanu Zemanovou, přišel končící hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák z ČSSD v pátek. V divadle se podle něj navíc chystala protestní akce proti hlavě státu.

Ke kritice se prý přidal i prezident Miloš Zeman, podle kterého by se divadlo i televize měly za údajnou chystanou provokaci stydět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…