Němci ubytovali uprchlíky v bývalém koncentráku. A prý se jim tam líbí

14.09.2015 15:05

Britský bulvární deník Daily Mail přišel s informací, že v Německu čeká 21 azylantů na ubytování. Zpráva sama o sobě tak zajímavá není, ubytovací zařízení však spadá pod bývalý koncentrační tábor Buchenwald. A uprchlíci jsou tam údajně spokojení.

Němci ubytovali uprchlíky v bývalém koncentráku. A prý se jim tam líbí
Foto: pixabay.com
Popisek: Koncentrační tábor - ilustrační foto

Podle informací, které přinesl britský bulvární deník Daily Mail, čeká 21 azylantů převážně z Blízkého východu a Afriky na rozhodnutí německých úřadů v ubytovacím zařízení, které dříve patřilo pod nacistický koncentrační tábor Buchenwald. Někteří z azylantů žijí v zařízení už několik měsíců a ubytování si chválí. V ubytovně mají k dispozici všechny základní potřeby a navíc dostávají asi 136 eur podpory.

Německé úřady považují situaci za dočasné řešení, které vyvolal letošní příliv azylantů do Německa a potřeba jejich rychlého a dočasného ubytování. První úvahy o tom, že by bylo zařízení v Buchenwaldu možné k těmto účelům využít, se objevily už letos v lednu, píše ruské vydání Russia Today. Podle dalších informací po válce zařízení sloužilo například také jako mateřská školka.

V letech 1937 až 1945 byl Buchenwald jedním z největších koncentračních táborů v Německu a prošlo jím asi 250 tisíc vězňů, z nichž 50 až 70 tisíc v Buchenwaldu zahynulo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vss

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…