Němcová se bojí: Zeman si dostavěl dům v Lánech. Vážné

17.08.2022 13:08 | Ze sítí

Prezident Miloš Zeman dostavěl svůj bungalov v Lánech, kam by se měl přesunout po skončení jeho druhého prezidentského mandátu. Štiplavý komentář si k dokončení stavby neodpustila senátorka Miroslava Němcová, podle níž může v domě Zeman pokračovat „ve speciální službě“ národu.

Němcová se bojí: Zeman si dostavěl dům v Lánech. Vážné
Foto: Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman

Němcová připomněla, že ze zákona má prezident po skončení funkce nárok na kancelář nebo asistenta, a tak může dále spolupracovat s poradcem Martinem Nejedlým nebo kancléřem Vratislavem Mynářem.

„Prezident dostavěl dům v Lánech. Po skončení funkce bude mít nárok na auto s řidičem, na asistenta, kancelář. Takže trio MZ, Nejedlý a Mynář může pokračovat ve speciální službě. Dobrá pozice domu se k plnění úkolů může hodit,“ napsala sarkasticky Němcová na svém twitteru.

 

Zemanův bungalov se začal stavět v roce 2019 poté, co Zeman kopil v Lánech za 2,5 milionu korun pozemek. „Pan prezident rozhodně netoužil po tom, aby byla vybudována nějaká vila nebo rodinný domek. Bungalov se ukázal jako vysoce optimální a je to pro pana prezidenta velmi komfortní ubytování a velmi komfortní ubytování pro celou rodinu. Důležité také je, že onen bungalov vzniká v Lánech, to znamená v místech, která pan prezident velmi dobře zná,“ řekl pro iDNES.cz v květnu 2020 prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…