Němcová vyzvala k odsouzení ukrajinské vlády. A vypeskovala nemakající babišovce

20.02.2014 17:22

Poslankyně Miroslava Němcová z ODS varovala před důsledky, které mohou ukrajinské protesty mít na Českou republiku. Vyzvala také sněmovnu, aby k Janukovyčově režimu zaujala odsuzující stanovisko.

Němcová vyzvala k odsouzení ukrajinské vlády. A vypeskovala nemakající babišovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Jako příklad hodný následování uvedla polský sejm. „Sejm má můj obdiv v této věci. Díky své aktivitě už je členem vyjednávacího týmu, který se vydal na Ukrajinu,“ uvedla. „Na Ukrajině jsou stříleny oběti, režim používá masivní násilí vůči svým občanům. Očekávám, že se dá řada Ukrajinců do pohybu, a Česká republika na to musí být připravena,“ prohlásila Němcová.

Exponenti v Soči

A vyjádřila politování nad tím, že sněmovna nevydala společné prohlášení. „Bohužel se Poslanecká sněmovna v úterý rozhodla nepokračovat v projednávání tohoto bodu. Mě velmi mrzí, že sněmovna nedokončila tuto práci, že máme ten rest,“ řekla.

V té souvislosti se pustila především do babišovců, kteří před volbami slibovali, že budou „makat“ a teď sami spěchají domů. „Někteří exponenti potřebovali jet na olympiádu, tak se to muselo přerušit,“ poznamenala. Sněmovna by proto podle ní měla svolat mimořádnou schůzi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…