Německá vláda se chystá přitvrdit v uplácení uprchlíků. Němcům se z té částky protočí panenky

09.12.2016 20:30

Německá vláda v čele s kancléřkou Angelou Merkelovou si na jedné straně stále trvá na otevřených hranicích pro uprchlíky, zároveň se však chce mnohých z nich zbavit. Vypovídají o tom aspoň aktuální zveřejněné plány koaličních partnerů CDU a SPD.

Německá vláda se chystá přitvrdit v uplácení uprchlíků. Němcům se z té částky protočí panenky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Merkelová v rámci politické korektnosti neustále opakuje, že Německo musí pomáhat potřebným, ale je veřejným tajemstvím, že mezi stovkami tisíc příchozích v posledním roce a půl je mnoho ekonomických migrantů ze zemí, kde neprobíhá válka ani žádná zničující živelní pohroma. Vládnoucí CDU utrpěla v jednotlivých spolkových zemích mnoho volebních neúspěchů a téma migrace mezi voliči stále silně rezonuje.

Kancléřka po svém opětovném zvolení do čela CDU hovořila o zákazu burky a rok před parlamentními volbami vláda slibuje, aspoň ve slovní rovině, další zpřísňující opatření, která by mohla zaujmout voliče a odvrátit případný neúspěch příští rok na podzim. Je však otázkou, jestli německé voliče potěší, že hodlá jejich vláda uplácet neúspěšné žadatele o azyl, aby se do svých mateřských zemí vrátili dobrovolně.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Vláda plánuje, že pro příští roky uvolní ze svého rozpočtu 150 milionů eur, které budou využity pro dobrovolné deportace neúspěšných žadatelů o azyl. Podobnou praxi využívají i další členské státy Evropské unie. Obvykle dostanou tito lidé peníze na letenku a k tomu příslušnou částku v řádu tisíců eur. Některé země navíc nabízejí neúspěšným azylantům možnost využít podpůrné programy, v rámci kterých mohou například ve svých domovských zemích začít podnikat.

Jak uvedl ministr pro místní rozvoj Gerd Müller z CSU, jeho resort žádá o padesát milionů eur ročně pro období 2017 až 2019, které by měly jít na program „Perspektive Heimat“. Ten se dlouhodobě zaměřuje na skupinu žadatelů o azyl, kteří nemají šanci v Německu zůstat. Stejně tak jej mohou využívat i uprchlíci, kteří se z nějakého důvodu rozhodnou vrátit se zpátky domů o své vůli. Podle Müllera je zejména u lidí z Iráku, Afghánistánu a zemí z Balkánu ochota vracet se domů vysoká.

Mnozí z nich se však obávají, že je po návratu domů nečekají žádné perspektivy. „Můžeme jim nabídnout kurzy vzdělávání, školení, pomoc při shánění práce a také finanční podporu pro uspokojení základních životních potřeb. Uprchlíci se rozhodně nemusí vracet jako nějací poražení,“ cituje Die Welt politika z CSU s tím, že Německu se tyto programy vyplatí více než financování zdlouhavých azylových procesů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…