Německé Porýní: Nějak moc znásilnění. Zločiny? Osoby se zahraničními kořeny, uprchlíci...

08.03.2017 6:51

Deník Rheinische Post publikoval statistiky spáchaných trestných činů ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Ze spáchání každého desátého přečinu byl podezřelý uprchlík. Přesto tento fakt hodnotí německý deník v podstatě pozitivně.

Německé Porýní: Nějak moc znásilnění. Zločiny? Osoby se zahraničními kořeny, uprchlíci...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci obsadili i přilehlé parky

Německý deník text opatřil titulkem „Více uprchlíků, méně trestné činnosti“. Severní Porýní-Vestfálsko je se svými asi osmnácti miliony obyvatel nejlidnatější spolkovou zemí. Od začátku migrační krize sem přišlo asi půl milionu uprchlíků, z nichž kolem 300 000 lidí zde setrvává i nadále. Podle údajů ministerstva vnitra policie loni evidovala téměř 500 000 podezřelých a každý desátý z nich byl uprchlík.

Deník Rheinische Post konstatuje v optimistickém duchu, že šlo „pouze“ o každého desátého podezřelého s uprchlickými kořeny. Slovo pouze přitom není vůbec namístě. Nově příchozí uprchlíci tvoří z celkového počtu obyvatelstva v této spolkové zemi přibližně tři procenta, ale mezi podezřelými jich bylo v loňském roce celých deset procent. Vzhledem k jejich zastoupení v populaci je tak jejich zločinnost trojnásobně vyšší.

Celý text  v němčině najdete ZDE.

Nepříliš lichotivé jsou i statistiky vztahující se k trestné činnosti páchané migranty, kteří žijí ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko již delší dobu. Z necelého půl milionu podezřelých bylo identifikováno 178 000 jako lidé se zahraničními kořeny. To znamená, že plných 36 % podezřelých nebylo rodilými Němci. Sedmdesát procent z nich přišlo do Německa z Rumunska, Bulharska, Bosny a Hercegoviny, Maroka a Alžírska. Jedna pětina z nich byla mladších jednadvaceti let.

Anketa

Kdo bude po volbách německým kancléřem? (Ptáme se na váš odhad, ne na vaši preferenci)

hlasovalo: 5414 lidí

Přesto ani deník Rheinische Post nezakrývá, že jsou úřady znepokojeny vysokým počtem spáchaných násilných činů se sexuálním podtextem, včetně znásilnění. V této kategorii zločinnosti došlo v loňském roce k bezprecedentnímu nárůstu o 25 %. Jestliže se deník ve svém titulku raduje nad tím, že přes vyšší počet uprchlíků bylo loni ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko méně trestných činů, v kategorii znásilnění a sexuálního násilí to neplatí.

Je možné, že zvýšený počet uprchlíků a rapidní nárůst případů sexuálního násilí mají jasně prokazatelnou příčinnou souvislost. Ostatně právě ve zdejší metropoli, v Kolínu nad Rýnem, došlo v průběhu předloňských silvestrovských oslav k hojně propíranému hromadnému sexuálnímu obtěžování ze strany migrantů z Afriky a Blízkého východu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…