Německého velvyslance pobouřily suvenýry s Hitlerem. Odpad, ulevil si na síti

01.11.2019 20:14

Maska nacistického vůdce Adolfa Hitlera zarazila německého velvyslance v Praze Christopha Isranga. Je totiž možné ji v centru Prahy zakoupit, a to v obchodech se suvenýry. Píše o tom server Novinky.cz.

Německého velvyslance pobouřily suvenýry s Hitlerem. Odpad, ulevil si na síti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Hitlerovo Orlí hnízdo se nachází poblíž jihobavorského města Berchtesgaden

Israng podle svých slov nechápe, proč se teď v centru Prahy prodává takový odpad, když Češi za nacistického režimu tolik trpěli. Zároveň na svém twitterovém profilu přidal snímek jednoho z obchodů, kde je možné si masku zakoupit. 

Policejní mluvčí Eva Kropáčová v té souvislosti uvedla, že se muži zákona případem prodeje masek zabývají. „Zjišťují, zda v této souvislosti nedošlo ke spáchání trestného činu,“ uvedla. V obchodě prodává muž bulharské národnosti, jenž uvedl, že masky se moc dobře neprodávají. Prý jich prodá zhruba 10 do měsíce, mezi nimi občas je i Hitler. Jednou si prý jeden Němec koupil hned tři latexové Hitlery najednou. 

Na prodej stejných masek v minulosti upozorňoval například reportér Janek Rubeš. „Alespoň v den památky obětí holokaustu by nemuseli prodávat v centru Prahy masky Adolfa Hitlera. Asi mi to vadí víc než matrjošky,“ uvedl letos v lednu na twitter.

Policie se už dříve prodejem předmětů s podobiznou Adolfa Hitlera zabývala, tehdy došla k závěru, že nejde o protiprávní jednání. Trika a hrnky s podobiznou Hitlera nebo například Stalina nabízí nakladatelství Naše vojsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…