Německo: Majitel musel zavřít svoji hospodu. Neuvěříte proč

01.06.2017 9:30

Levicové aktivisté mají vždy a všude plná ústa demokracie, svobody a tolerance. To se ovšem často netýká jejich odpůrců, které je z pohledu aktivistů třeba umlčet. Naposledy se o tom přesvědčili v sousedním Německu.

Německo: Majitel musel zavřít svoji hospodu. Neuvěříte proč
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na náměstí Republiky v Paříži probíhá již druhý měsíc levicový happening hnutí Noc na nohou (Nuit debout). Jeho příznivci se staví proti změnám pracovního práva a shromažďují se už za dne

Dlouhé měsíce přicházejí z německých médií zprávy o útocích levicových aktivistů na členy Alternativy pro Německo. Kdykoli se koná sjezd této strany, jsou aktivisté na místě a snaží se aktivity této politické strany minimálně blokovat. Často se demonstrace levicových aktivistů zvrhávají v násilnosti a policie má při jejich potírání plné ruce práce. Terčem nenávistí a netolerance se však zdaleka nestávají jen samotní členové a příznivci AfD či PEGIDY.

Příkladem za všechny je příběh majitele restaurace Tivoli v malém městečku Aukrug, které leží ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko poblíž Neumünster. V posledních měsících se Sven Lohse stal terčem mnoha výhrůžek a šikany. Na dveře restaurace neznámý pachatel pravidelně stříká agitační slogany. Dokonce je znečistil hnojem a samotnému majiteli vedle toho všeho kdosi několikrát prořízl pneumatiky na jeho voze.

Celý text v němčině naleznate  ZDE.

V očích levicových extrémistů se Lohse dopustil nejtěžšího možné zločinu. Dovolil si několikrát pronajmout prostory ve své restauraci politikům z Alternativy pro Německo. Šéfka strany Frauke Petry tady například zahajovala 3. května volební kampaň před spolkovými volbami. Členové strany zde také mimo jiné oslavovali výsledek voleb. Ačkoli policie hovoří o politickém motivu, doposud nepřikročila k žádnému zatýkání podezřelých.

A to přesto, že levicoví aktivisté se svými aktivitami, podniknutými proti Lohsemu, bezelstně chlubí na sociálních sítích. „Jsme z toho všeho už unavení a znechucení, proto jsme se rozhodli náš podnik uzavřít. Hosté se mu po všech těch naschválech a šikaně ze strany aktivistů začali vyhýbat,“ uvedl majitel Tivoli  Sven Lohse, který sám sebe považuje za bytostného demokrata a chování aktivistů vůbec nerozumí.

„Ti lidé nejsou schopni vnímat, co jej to demokracie. Ve jménu údajné demokracie naopak páchají věci, nad kterými zůstává rozum stát. Země, kde je takovým způsobem umlčována kritika a opoziční názory, se již nemůže považovat za demokratickou. Já osobně jsem pro, aby se mohli svobodně vyjadřovat všichni. Lhostejno, jestli jde o Alternativu pro Německu nebo tureckého prezidenta Recepta Erdgoana,“ uzavírá Lohse.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…